Τετάρτη, 09 Νοεμβρίου 2016 18:36

Το ΣΟΣ ΔΕΗ Μεγαλόπολης κατά των εργολάβων 

Για εργολαβοποίηση στο Λιγνιτικό Κέντρο Μεγαλόπολης μιλάει σε σχετική ανακοίνωσή του το Σωματείο Ορυχείων - Σταθμών (ΣΟΣ) ΔΕΗ Μεγαλόπολης. Στην ίδια ανακοίνωση το Σωματείο αναφέρει ότι "σε πρόσφατη συνάντηση - συζήτηση ο διευθυντής του ΛΚΜ μας διαβεβαίωσε ότι περιορίζει τις εργολαβίες και μάλιστα δέχεται «πόλεμο» από εργολάβους για να απασχολήσει επιπρόσθετα πρωί - απόγευμα οδηγούς και χειριστές με 8μηνη σύμβαση για αυτό το σκοπό".

Ωστόσο, για το ΣΟΣ αυτά είναι "«κούφια λόγια»… Η θέση αυτή του διευθυντή του ΛΚΜ βρίσκεται σε αντίθεση με την πραγματικότητα και αυτό γιατί συνεχίζεται η μίσθωση μηχανημάτων με την ώρα σε εργολάβους για την πραγματοποίηση διαφόρων εργασιών τις οποίες μπορεί να τις πραγματοποιήσει το προσωπικό του ΛΚΜ με δικά του μηχανήματα πολύ περισσότερο αυτή την περίοδο που υπάρχει προσωπικό μετά την επάνδρωση με τους εργαζόμενους με 8μηνα".

Και η ανακοίνωση κλείνει με την προειδοποίηση ότι "το συνδικαλιστικό κίνημα παρά την πολύ δύσκολη συγκυρία για τους εργαζόμενους και την Επιχείρηση θα συνεχίσει τον αγώνα του για τη διασφάλιση των συμφερόντων της Επιχείρησης και του ΛΚΜ με κάθε νόμιμη ενέργεια και συνδικαλιστική δραστηριότητα".