Δευτέρα, 05 Δεκεμβρίου 2016 13:43

Ο Μεσσήνιος Χρήστος Ρισβάνης για το συνέδριο της Ενωσης Λειτουργών Κηδειών και Ταριχευτών Ελλάδος

Το 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο με θέμα "Εξελίξεις των ταφικών εθίμων στην Ελλάδα, αποτέφρωση νεκρών" έγινε στο Βόλο Μαγνησίας από την  Ενωση Λειτουργών Κηδειών και Ταριχευτών Ελλάδος, την  Ελληνική Κοινωνία Αποτέφρωσης, το υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μαζί με την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας και άλλους φορείς, σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Hνωμένων Εθνών FIAT - IFTA.

Ο Μεσσήνιος αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Χρήστος Ρισβάνης, της Ενωσης Λειτουργών Κηδειών και Ταριχευτών Ελλάδος, δήλωσε: "Στη σημερινή εποχή όλα αλλάζουν και όλα εξελίσσονται, ακόμα και ο τρόπος ταφής. Ως αντιπρόεδρος, Ελληνας και χριστιανός ορθόδοξος σε καμία περίπτωση δεν προβάλλω την αποτέφρωση ως τρόπο ταφής  δηλώνοντάς το και επίσημα στο 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο. Ανεξαρτήτως από την προσωπική μου άποψη, αλλά σεβόμενος ως λειτουργός την επιθυμία του κάθε ανθρώπου, μέσα από το συνέδριο, όλα τα μέλη θα μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της καθημερινότητας που είναι κομμάτι της ζωής μας". 

* Στη φωτογραφία ο πρόεδρος Νικόλαος Αγγελέτος και ο αντιπρόεδρος Χρήστος Ρισβάνης της Ενωσης Λειτουργών Κηδειών και Ταριχευτών Ελλάδος μαζί με τον αντιπρόεδρο της FIAT - IFTA (Παγκόσμιος Οργανισμός Λειτουργών Γραφείων Κηδειών)