Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2016 20:40

"Στο επίκεντρο ο Ανθρωπος" σε εκδήλωση στην Σπάρτη 

Ημερίδα θα γίνει την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου στη Σπάρτη, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου "Μενελάιον" από τις 10.30 με τίτλο "Στο επίκεντρο ο Ανθρωπος". Εκεί θα παρουσιαστούν τα πορίσματα του πρώτου κύκλου εργασιών του επιστημονικού forum, που συγκροτήθηκε με πρωτοβουλία του Σωματείου Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Λακωνίας, μετά από ανοιχτή πρόσκληση που απηύθυνε προς κοινωνικούς επιστήμονες και επιστήμονες υγείας.

Οι θεματικές ενότητες που θα αναπτυχθούν είναι η εκπαίδευση, ο αθλητισμός και η κοινωνική ένταξη. Μετά την παρουσίαση των εισηγήσεων της κάθε θεματικής ενότητας θα δίνεται επαρκής χρόνος για ερωτήσεις, ενώ μετά τις εισηγήσεις και των τριών θεματικών ενοτήτων θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση για επιπλέον ερωτήσεις, παρατηρήσεις και σύντομες τοποθετήσεις. Στο κλείσιμο της ημερίδας θα παρουσιαστεί η ολοκληρωμένη πρόταση του πρώτου κύκλου εργασιών του επιστημονικού forum.

Για να μπορέσει κανείς να παρακολουθήσει τις εργασίες της ημερίδας, θα πρέπει να κάνει κράτηση θέσης με την αποστολή ενός ηλεκτρονικού μηνύματος με τα στοιχεία (όνομα, επώνυμο, ειδικότητα, κινητό τηλέφωνο), το συντομότερο, στην διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου sto.epikentro.o.anthropos@gmail.com. Για κάθε συμμετέχοντα θα εκδοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Τα μέλη του forum είναι (αλφαβητικά): συντονίστρια: Νατάσα Μποζίνη δημοσιογράφος, Τάκης Αλεξανδράκης δικηγόρος, δημοσιογράφος, πρόεδρος Σωματείου ΑμεΑ Λακωνίας, Αθηνά Δάντη δρ. Ψυχολογίας και Ειδικής Αγωγής, ειδικός σύμβουλος ενταξιακής εκπαίδευσης και διαφοροποιημένης διδασκαλίας, Σόφη Διαμαντή αρχαιολόγος, Μάρθα Ηλιοπούλου ειδική παιδαγωγός/φιλόλογος MA Special Education/B.T.E.C. Edexcel, Ελένη Κανακούδη ειδική παιδαγωγός, Χρύσα Καριεντίδου φοιτήτρια Ψυχολογίας, μέλος της Ακαδημίας Κλινικών Σπουδών της Αθήνας, επιστημονική συνεργάτιδα του Psychologynow.gr, Στάθης Καρπενησιώτης κλινικός ψυχολόγος, ψυχοθεραπευτής, Κανέλλα Κοκκινάκου ψυχολόγος, Στέλιος Κυμπουρόπουλος ψυχίατρος, Βασιλική Λιανίδη διατροφολόγος, Κέλλυ Λουφάκη τραπεζικός υπάλληλος, πρωταθλήτρια Ελλάδας στο άθλημα της ξιφασκίας με αμαξίδιο, Παύλος Μάμαλος παραολυμπιονίκης στο άθλημα της άρσης βαρών σε πάγκο, Νεφέλη Μπέλου ειδική παιδαγωγός, Δημήτρης Πετρούνιας εκπαιδευτικός, σύμβουλος ψυχικής Υγείας, προπονητής, Αντωνία Ποθουλάκη σύμβουλος ψυχικής υγείας, ψυχοθεραπεύτρια, Κωνσταντίνος Σπανός εργοφυσιολόγος, Αθανάσιος Στρίγκας καθηγητής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην βαθμίδα του αναπληρωτή, με γνωστικό αντικείμενο τον εθελοντισμό, Βικτωρία Τατσώνα φιλόλογος - ειδική παιδαγωγός, Μάριος Χότζας λογοθεραπευτής, Λεμονιά Χυδίρογλου Msc κοινωνική λειτουργός, Σταύρος Ψαρουδάκης ψυχολόγος.