Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου 2016 13:50

Αντιδράσεις για ρυθμίσεις στην έξοδο Περιβολακίων 

Κάτοικοι της περιοχής από την Περιβολακίων έως και τον εθνικό δρόμο της Σπάρτης αντιδρούν για τον κόμβο του περιφερειακού αυτοκινητόδρομου της Καλαμάτας, στην οδό Μαρίας Κάλλας (πρώην 3η πάροδο Περιβολακίων).

Χθες το πρωί πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, γιατί τους κόβουν την κάθοδο προς την Περιβολακίων, καθώς νότια του περιφερειακού η Μαρίας Κάλλας γίνεται μονόδρομος (μόνο άνοδος).

Με τα φανάρια που τελικά τοποθετήθηκαν, απαγορεύεται η κάθοδος - και οι άνθρωποι διαμαρτύρονται πως πρέπει να κάνουν πολύ μεγαλύτερη διαδρομή και να ταλαιπωρούνται μέσα από στενούς δρόμους (Βενετσάνου Κετσέα κλπ.), για να πηγαίνουν καθημερινά στις δουλειές τους και  τα παιδιά τους στα σχολεία.

Το πρόβλημα προκλήθηκε γιατί στο συγκεκριμένο σημείο προβλεπόταν κυκλικός κόμβος, τον οποίο όμως δεν μπόρεσε τελικά να φτιάξει ο "Μορέας" επειδή ο Δήμος Καλαμάτας δεν υλοποίησε τη μερική τροποποίηση του σχεδίου πόλης - με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ο κατάλληλος χώρος για να γίνει ο κόμβος. Οι διαπραγματεύσεις με ιδιοκτήτη οικοπέδου στη γωνία Μαρίας Κάλλας και περιφερειακού, για την παραχώρηση της έκτασης, δεν έφεραν αποτέλεσμα, καθώς δεν υπήρχαν χρήματα ώστε να αποζημιωθεί τώρα, για την αξία του χώρου που θα παραχωρούσε.

Οι κάτοικοι πάντως συγκέντρωσαν υπογραφές και δήλωσαν πως θα συγκεντρωθούν πολύ περισσότεροι κατά τα εγκαίνια και την παράδοση του περιφερειακού, την επόμενη εβδομάδα.

Με τη ρύθμιση που έχει γίνει, όσοι κατεβαίνουν την οδό Μαρίας Κάλλας για να περάσουν ευθεία απέναντι από τον περιφερειακό, θα πρέπει: Είτε να στρίβουν δεξιά στον περιφερειακό και να πηγαίνουν μέσω του κυκλικού κόμβου της Σπάρτης. Είτε να στρίβουν αριστερά στον περιφερειακό προς τη Λακωνικής και να βγαίνουν στον κόμβο της Παπαφλέσσα (Βασ. Γεωργίου). Είτε, ακόμα, πριν το φανάρι να ακολουθούν τον παράδρομο πάνω από τον περιφερειακό και να περνούν από την εναέρια γέφυρα σε αγροτικό δρόμο που οδηγεί προς τη μονή Ιωήλ και την οδό Καλλιπατείρας.

Γ.Σ.