Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2016 16:54

Υγιέστατη η μητέρα και το μωρό μετά τη γέννα σε λεωφορείο 

Χαίρουν άκρας υγείας η Ρουμάνα μητέρα που γέννησε μέσα στο λεωφορείο του ΚΤΕΛ Μεσσηνίας και το μωρό της, ένα υγιέστατο αγοράκι.

Στη Μαιευτική Κλινική του νοσοκομείου της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, η 36χρονη Κορνέλια Νικολάε αναρρώνει με την παρακολούθηση των γιατρών και των μαιών, ενώ φροντίζει και το μωρό, το 5ο παιδί της, ένα αγοράκι 3,9 κιλών. Μας είπε ότι δεν άντεξε, όταν την έπιασαν οι πόνοι και γέννησε μέσα στο λεωφορείο, μεταξύ Καλλιρρόης - Βασιλικού, πηγαίνοντας από την Καλαμάτα στην Κυπαρισσία. Με τα λίγα ελληνικά που ξέρει, ανέφερε ότι τη βοήθησαν ο άνδρας της και οι δύο γυναίκες που επέβαιναν στο λεωφορείο, ενώ ο οδηγός της έδωσε την κουβέρτα του και ειδοποίησε το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. 

Η γυναίκα που μίλησε με καλά λόγια για τη φροντίδα του ΕΚΑΒ και του νοσοκομείου, ζει με τον άνδρα της στα Φιλιατρά, τα 2 τελευταία χρόνια, μαζί με το ένα τους παιδί, ενώ τα άλλα 3 παιδιά τους έχουν μείνει στη Ρουμανία.

 

Ο γυναικολόγος - μαιευτήρας Γιώργος Πετράκος που παρέλαβε τη γυναίκα με το νεογέννητο από το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, μας ενημέρωσε ότι και οι δύο είναι μια χαρά στην υγεία τους. Μόλις έφθασαν στο νοσοκομείο, το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, ο γιατρός προχώρησε σε υστεροτοκία, έβγαλε τον πλακούντα κι έκοψε τον ομφάλιο λώρο. Ο κ. Πετράκος επιβεβαίωσε πως δεν έχει ξανασυμβεί μωρό να γεννιέται σε λεωφορείο που πραγματοποιεί δρομολόγιο.

Γ.Σ.