Πέμπτη, 05 Ιανουαρίου 2017 17:39

Ημερολόγιο των τρίτεκνων Μεσσηνίας για την “Πόλη του ήλιου και του πολιτισμού”

Στις διάφορες όψεις της Καλαμάτας ανάλογα με την κάθε εποχή του χρόνου, είναι αφιερωμένο το ημερολόγιο του 2017 που εκδίδει για 7η συνεχόμενη χρονιά ο Σύλλογος Γονέων Τριών Τέκνων Μεσσηνίας. «Η πόλη του ήλιου και του πολιτισμού», όπως χαρακτηρίζει την Καλαμάτα ο πρόεδρος του συλλόγου Χρήστος Κορομηλάς, ξετυλίγεται μήνα το μήνα στις σελίδες του ημερολογίου, που φιλοτέχνησε αφιλοκερδώς το «Kalamata IN».

Χθες στα γραφεία του Συλλόγου Τριτέκνων έγινε η παρουσίασή του από τον πρόεδρο του συλλόγου Χρήστο Κορομηλά και τον εκπρόσωπο της ενημερωτικής ιστοσελίδας «Kalamata IN» Παύλο Παύλου. Να σημειωθεί ότι την επιμέλεια των κειμένων έκανε η Κυριακή Παπακωνσταντίνου, οι φωτογραφίες είναι των Ανδρέα Καρασπήλιου, Κάλλις Κολόζη και Παύλου Παύλου για το IN.DEV.IN. και οι αεροφωτογραφίες παραχωρήθηκαν από τον Αντώνη Παναγιωτόπουλο.    

Ο Χρήστος Κορομηλάς μιλώντας για το ημερολόγιο χαρακτήρισε την μεσσηνιακή πρωτεύουσα «μια ευρωπαϊκή πόλη, που σταδιακά εξελίσσεται σε μια από τις ομορφότερες και πιο ζωντανές πόλεις της Ελλάδας». Πρόσθεσε δε πως μπορεί να μην αναδείχθηκε σε Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021, αλλά το μέλλον της ανήκει. 

Ο Παύλος Παύλου είπε ότι στο ημερολόγιο συναντά κανείς διαφορετικές πτυχές της Καλαμάτας. Εξέφρασε επίσης την ελπίδα να υπάρξει μια αντίστοιχη προσπάθεια και του χρόνου, μαζί και πάλι με το Σύλλογο Τριτέκνων. 

Οποιος επιθυμεί να αποκτήσει το ημερολόγιο και δεν είναι μέλος του συλλόγου, μπορεί να το αγοράσει με 3 ευρώ από τα γραφεία του, στην οδό Δαμοφώντος 5, στην Καλαμάτα. 

Ν.Κ.