Δευτέρα, 09 Ιανουαρίου 2017 14:44

Στα λευκά πολλές περιοχές της Μεσσηνία 

Στα λευκά ντύθηκαν το Σάββατο, ανήμερα του Αγιαννιού, αρκετές περιοχές της Μεσσηνίας, στα ορεινά και ημιορεινά των επαρχιών Μεσσήνης, Πυλίας και Τριφυλίας, οι οποίες είχαν χρόνια να δουν χιόνι. Χιόνι έπεσε μέχρι και στην πόλη των Γαργαλιάνων.

Οσον αφορά το οδικό δίκτυο και την κυκλοφορία στο νομό, από τις χιονοπτώσεις προβλήματα προκλήθηκαν στον εθνικό δρόμο Καλαμάτας - Σπάρτης και στην 7η επαρχιακή οδό στα όρια της Δημοτικής Ενότητας Είρας, προς Επικούριο Απόλλωνα. Ζήτημα προέκυψε στο δρόμο Αμφεια - Πολιανή - Δυρράχι και στο δρόμο Ριζόμυλος - Πύλος, στο ύψος της Καζάρμας, από τον πάγο.

Το Σάββατο στα λευκά ντύθηκαν αρκετές περιοχές της Μεσσηνίας, στα ορεινά και ημιορεινά των επαρχιών Μεσσήνης, Πυλίας και Τριφυλίας, οι οποίες είχαν χρόνια να δουν χιόνι.

Συγκεκριμένα, στον Ταΰγετο, στο δρόμο Καλαμάτας - Σπάρτης, αρκετό χιόνι έπεσε από το 26ο χιλιόμετρο (στο ξυλοπριστήριο μετά την Αρτεμισία) μέχρι το 50ό (στην Τρύπη). Ο εργολάβος που έχει αναλάβει τον αποχιονισμό στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, απομάκρυνε με τα μηχανήματά του το χιόνι κι έριξε αλάτι.

Εντονη ήταν η χιονόπτωση και στην 7η επαρχιακή από το Σύρριζο μέχρι τη Νέδα και τον Επικούριο Απόλλωνα, όπου χρειάστηκε η παρέμβαση των μηχανημάτων του εργολάβου για να μη διακοπεί η κυκλοφορία.

Παρέμβαση του εργολάβου χρειάστηκε και στο δρόμο Αμφεια - Πολιανή προς Δυρράχι.

Χθες το πρωί, εξαιτίας του παγετού, πρόβλημα υπήρξε στο δρόμο Ριζόμυλος - Πύλος, στο ύψος της Καζάρμας και οι οδηγοί έπρεπε να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή, για την αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων. Παρόμοια προβλήματα στο ίδιο σημείο, αναμένονται να υπάρχουν τουλάχιστον και σήμερα το πρωί.

Ο παγετός και το τσουχτερό κρύο, σύμφωνα με τις προβλέψεις,  θα συνεχιστούν και σήμερα, ενώ αύριο θα σημειωθούν νέες χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Μεσσηνίας.