Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2017 16:13

Ενημέρωση για την Ευρωπαϊκή Εθελοντική Υπηρεσία (EVS) στο Κέντρο Νέων Καλαμάτας

Σε φιλική ατμόσφαιρα έγινε την Τετάρτη στο Κέντρο Νέων Καλαμάτας η εκδήλωση «EVS Cafe», που σκοπό είχε την ενημέρωση των νέων της πόλης σχετικά με την Ευρωπαϊκή Εθελοντική Υπηρεσία EVS (European Voluntary Service). 

Η εκδήλωση ήταν μια πρωτοβουλία της Κ.Α.ΝΕ. (Κοινωνική Ανάπτυξη Νέων) και την οργάνωση ανέλαβαν εξολοκλήρου οι ξένοι εθελοντές που διαμένουν και προσφέρουν εργασία στην Καλαμάτα. Οι εθελοντές παρουσίασαν το πρόγραμμα EVS, λεπτομέρειες για το πώς μπορεί κάποιος να συμμετέχει και μοιράστηκαν με όλους τις προσωπικές τους εμπειρίες και τις θετικές τους εντυπώσεις που αποκόμισαν από την συμμετοχή τους στο πρόγραμμα αυτό.

H Ευρωπαϊκή Εθελοντική Υπηρεσία (EVS) είναι έργο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το οποίο επιδοτεί νεαρά άτομα μεταξύ 17 και 30 χρονών να γίνουν εθελοντές σε μια άλλη χώρα για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, συνήθως μεταξύ 2 - 12 μήνες. Η προσφορά τους μπορεί να είναι στον τομέα του περιβάλλοντος, των τεχνών και του πολιτισμού, σε δραστηριότητες με παιδιά, νέους αλλά και ηλικιωμένους, με αθλητικές, αλλά και ψυχαγωγικές δραστηριότητες.

Οσοι θέλουν να μάθουν περισσότερα ή να συμμετάσχουν σε ένα πρόγραμμα EVS μπορούν να απευθύνονται στο γραφείο της Κ.Α.ΝΕ. καθημερινά μεταξύ 8.30 π.μ. και 4.30 μ.μ. (Πλατεία Οθωνος 10, Καλαμάτα, 2ος όροφος).