Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2017 17:15

Αναζήτηση χώρου για τους τοπικούς αστυνόμους σε Φιλιατρά και Κοπανάκι

 

Με το κλείσιμο των αστυνομικών τμημάτων στην Τριφυλία πλέον να είναι γεγονός -καθώς δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ με το προεδρικό διάταγμα που καταργεί τα Α.Τ. Φιλιατρών και Κοπανακίου και το Τμήμα Τροχαίας Κυπαρισσίας-, μετέωρο μένει το τι θα γίνει με τον τοπικό αστυνόμο. Μπορεί να προβλέπεται η ύπαρξη τοπικού αστυνόμου για τις πόλεις όπου κλείνει το τοπικό αστυνομικό τμήμα, όμως εδώ και καιρό είχε ζητηθεί από τον δήμο να παραχωρηθεί χώρος για στέγαση χωρίς αυτό να έχει γίνει.

Το θέμα είχε έρθει προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας, από τον ίδιο το δήμαρχο και μετά τη συζήτηση που έγινε είχε αποφασιστεί να μην παραχωρήσει χώρο, με το σκεπτικό ότι κάτι τέτοιο θα αποδυνάμωνε την επιχειρηματολογία τους για τη διατήρηση των Α.Τ. στην περιοχή και ότι θα ήταν σαν να αποδέχονταν την παραχώρηση.

Το ζήτημα είναι όμως τι γίνεται από εδώ και πέρα, καθώς υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο, χωρίς την παραχώρηση σχετικού χώρου τόσο στο Κοπανάκι όσο και στα Φιλιατρά, να μην έχουν οι περιοχές αυτές ούτε τον τοπικό αστυνόμο, ο οποίος να τονίσουμε ότι θα περιοριζόταν σε διεκπεραίωση γραφειοκρατικών διαδικασιών των πολιτών. Μένει να δούμε αν θα αλλάξει κάτι στην απόφαση του δήμου, με τις εξελίξεις όμως να τρέχουν και τη συγχώνευση των αστυνομικών τμημάτων να γίνεται άμεσα, όπως θέλουν οι σχετικές πληροφορίες.

Κ.Μπ.