Πέμπτη, 02 Μαρτίου 2017 12:32

Στο λιμάνι της Καλαμάτας οι 85 μετανάστες

Στο λιμάνι της Καλαμάτας έφθασε πριν λίγο το εμπορικό πλοίο "Ekaterina" σημαίας Μάλτας, το οποίο μετέφερε τους 85 μετανάστες, που διασώθηκαν τα ξημερώματα 

Οι μετανάστες ενημέρωσαν, ότι χρειάζονταν βοήθεια και τελικά περισυνελέγησαν από το εμπορικό πλοίο και μετά από λίγες ώρες έφθασαν στην Καλαμάτα. Θα αποβιβαστούν στο λιμάνι με λάντζες και στη συνέχεια θα προχωρήσει η διαδικασία καταγραφής, αλλά και η περίθαλψη τους, όπου κρίνεται αναγκαίο.

Αγνωστος προς το παραμένει πάντως ο χώρος στον οποίο θα φιλοξενηθούν, καθώς υπάρχεί... απροθυμία από τους πολιτικούς φορείς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος:

"Άμεσα υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης απέπλευσαν για την περιοχή δύο (02) περιπολικά σκάφη και ένα (01)  ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ στις έρευνες συμμετείχαν επίσης τέσσερα (04) παραπλέοντα πλοία και συγκεκριμένα το Φ/Γ “EKATERINA” σημαίας Μάλτας, το Φ/Γ “QING QUAN SHAN σημαίας Χονγκ Κονγκ, το Δ/Ξ  “AEGEAN POWER” Ν.Π. 11586 και το Φ/Γ “MSC  TALIA F” σημαίας Πορτογαλίας. 

Λίγο αργότερα το Φ/Γ “EKATERINA” εντόπισε το ανωτέρω σκάφος από το οποίο μετεπιβιβάστηκαν ασφαλώς ογδόντα πέντε (85) πρόσφυγες, τους οποίους μεταφέρει στο λιμένα Καλαμάτας, όπου αναμένεται να καταπλεύσει πρωινές ώρες σήμερα".