Σάββατο, 04 Μαρτίου 2017 19:49

ΚΠΕ Καλαμάτας: Εκδήλωση με θέμα «Από τη μάνα ελιά…» 

Εκδήλωση με θέμα «Από τη μάνα ελιά…» διοργανώνει το ΚΠΕ Καλαμάτας για τα μέλη του Δικτύου «Ελιά» καθώς και για εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Μεσσηνίας, ως συντονιστικός φορέας του Εθνικού Θεματικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Ελιά».

Η εκδήλωση θα γίνει σε συνεργασία με τα Γραφεία Σχολικών Δραστηριοτήτων Μεσσηνίας και το Τμήμα Ελαίας και Οπωροκηπευτικών Καλαμάτας ΕΛΓΟ "Δήμητρα", την Τετάρτη 15 Μαρτίου στις 5 μ.μ. στις εγκαταστάσεις του ΕΛΓΟ. Θα περιλαμβάνει ενημέρωση για τις δράσεις του Δικτύου και του Τμήματος Ελαίας Καλαμάτας και επίσκεψη στο διαπιστευμένο εργαστήριο ελαιολάδου και στο υπεραιωνόβιο ελαιόδεντρο - μητρικό φυτό της ποικιλίας Καλαμών, από το οποίο θα ληφθούν μοσχεύματα για τη δημιουργία θυγατρικών φυτών. 

Η φύτευση θα γίνει με τη βοήθεια των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών και τα φυτά θα τοποθετηθούν να ριζοβολήσουν σε συνθήκες υδρονέφωσης. Τα φυτά αυτά προορίζονται αρχικά για τις αυλές των σχολείων – μελών του Δικτύου «Ελιά» της χώρας και στη συνέχεια για σχολεία τα οποία επιθυμούν να αποκτήσουν ένα θυγατρικό φυτό για την αυλή τους.

Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί - μέλη του Δικτύου και όποιοι άλλοι εκπαιδευτικοί επιθυμούν μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 8 Μαρτίου με ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής (http://activities.mysch.gr) ή με ηλεκτρονική αίτηση στον σύνδεσμο https://docs.google.com/forms/d/1DXFRmShuFrWgvOxPsosl3tiyZY0SIFtST5-XjTUTbco/edit. Η μετακίνηση των εκπαιδευτικών θα γίνει με δικά τους έξοδα. Στους συμμετέχοντες θα χορηγηθούν βεβαιώσεις.