Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2017 08:39

Δεν μετακινείται το Ιατρείο Αλληλεγγύης από την παλιά Σχολή Νοσηλευτικής

Γράφτηκε από την
Δεν μετακινείται το Ιατρείο Αλληλεγγύης από την παλιά Σχολή Νοσηλευτικής

Την απόφασή τους να μην μετακινηθούν από το κτήριο που τους έχει παραχωρηθεί από το δήμο και στεγάζεται το Κοινωνικό Ιατρείο, μέχρι να βρεθεί χώρος και να δοθεί εύλογος χρόνος για την μεταφορά του, δηλώνουν με ανακοίνωσή τους οι εθελοντές του Συλλόγου Φίλων του Δικτύου Ιατρείων Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μεσσηνίας.

Το χρησιδάνειο το οποίο είχε υπογραφεί με το Δήμο Καλαμάτας λήγει στις 27 του μήνα και ο δήμος με σχετικό έγγραφο προς τον Ιατρικό Σύλλογο Μεσσηνίας ζητεί να παραδοθεί το κτήριο της παλιάς Νοσηλευτικής Σχολής - το οποίο θα ανακαινιστεί και θα εγκατασταθεί εκεί η ΔΕΥΑ Καλαμάτας.

Ο σύλλογος των εθελοντών ωστόσο απαντά προς τον Ιατρικό Σύλλογο πως "αδυνατούμε και δεν θα μετακινηθούμε από τον χώρο, στον οποίο λειτουργεί το Ιατρείο Αλληλεγγύης Καλαμάτας, χώρο που έχει παραχωρηθεί από το Δήμο Καλαμάτας προς τον Ιατρικό Σύλλογο με στόχο να λειτουργήσει το Κοινωνικό Ιατρείο της πόλης μας.

Ζητούμε να μας δοθεί εύλογο χρονικό διάστημα για την μεταφορά μας σε άλλο χώρο, ο οποίος μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί και όχι λόγω δικής μας υπαιτιότητας. Σας υπενθυμίζουμε ότι ο δήμαρχος Καλαμάτας κ. Παν. Νίκας δεσμεύτηκε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης μας, παρουσία όλου του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και όλων όσοι από μας είχαμε παραβρεθεί στην συνεδρίαση αυτή, ότι δεν θα μας μετακινήσει προτού βρεθεί αντίστοιχος χώρος με αυτόν που έχουμε και με την επισήμανση ότι θα συμφωνούμε και εμείς".

Σε άλλο σημείο του ίδιου εγγράφου επισημαίνεται ότι "υπάρχει ένα δυσβάσταχτο κόστος για την μεταφορά του εξοπλισμού του Ιατρείου από έναν χώρο σε άλλο και ενδεικτικά αναφέρουμε την μεταφορά της οδοντιατρική έδρας" - ενώ καταλήγοντας η επιστολή -την οποία υπογράφουν ο πρόεδρος Αναστάσης Πουλόπουλος και η γραμματέας Φεβρωνία Εξακουστίδου του Συλλόγου Φίλων του Δικτύου Ιατρείων Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μεσσηνίας- γνωστοποιούν και προτείνουν πως "εμμένουμε στην θέση μας να παραμείνουμε στο χώρο, που λειτουργούμε έως σήμερα, μέχρι να ολοκληρωθεί η ανακαίνιση της πτέρυγας της Καρδιολογικής Κλινικής όπου και προτείνουμε να μεταφερθούμε, προκειμένου να συνεχίσουμε να προσφέρουμε απρόσκοπτα της υπηρεσίες μας σε όσους συμπολίτες μας τις χρειάζονται".


NEWSLETTER