Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2017 18:07

Αιμοδοσία και ενημέρωση για τους δότες μυελού των οστών 

Μέρες αφιερωμένες στον εθελοντισμό και ειδικότερα στη χρησιμότητα του να δίνεις το αίμα σου και να προσφέρεις δείγμα για να μπεις στην παγκόσμια δεξαμενή δοτών μυελού των οστών, ήταν οι δύο προηγούμενες στο ΤΕΙ Καλαμάτας.

Χθες το διήμερο δράσεων έκλεισε με αιμοδοσία, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 30 φοιτητές, ενώ οι μισοί από αυτούς έδωσαν δείγμα σάλιου για να γίνουν δότες μυελού. Τις δράσεις αυτές διοργάνωσε το Τμήμα Περίθαλψης και Κοινωνικής Μέριμνας του ΑΤΕΙ Πελοποννήσου, σε συνεργασία με τους σπουδαστικούς συλλόγους και τον Πολιτιστικό Σύλλογο των φοιτητών. Την Τρίτη μάλιστα, «έγινε μια ομιλία από τον διευθυντή της Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας (ΜΜΑ) του Νοσοκομείου Καλαμάτας, αιματολόγο Γιάννη Αδαμόπουλο σχετικά με την εθελοντική αιμοδοσία και την προσφορά μυελού των οστών και σήμερα (σ.σ. χθες) αιμοδοσία», μας ενημέρωσε η προϊσταμένη του Τμήματος Περίθαλψης και Κοινωνικής Μέριμνας Σταυρούλα Μπάμπαλη.   

Ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου ΑΤΕΙ Πελοποννήσου Βασίλης Κυριακόπουλος μιλώντας στην "Ε" είπε ότι στόχος τους ήταν «να ενημερώσουμε και να κινητοποιήσουμε τους φοιτητές για την έννοια του εθελοντισμού και το να γίνεις εθελοντής αιμοδότης και δότης μυελού των οστών». Και πρόσθεσε πως από την πλευρά τους προσπάθησαν να κινητοποιήσουν όσο το δυνατόν περισσότερους φοιτητές από όσους ανταποκρίθηκαν σε μια παρόμοια πρωτοβουλία πριν δύο χρόνια. Ο ίδιος μάλιστα δήλωσε ευχαριστημένος, αφού όπως είπε «η φοιτητική κοινότητα έχει δείξει μεγάλο σεβασμό και αγάπη». 

Ν.Κ.