Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2017 17:16

Ασφάλεια στη Μεσσήνη, ανησυχία στα χωριά 

Την στιγμή που σταδιακά επανέρχεται ένα σχετικό αίσθημα ασφάλειας στη Μεσσήνη, μετά την ομολογουμένως εντυπωσιακή αύξηση στη συχνότητα της αστυνόμευσης της πόλης, οι κάτοικοι των χωριών -ακόμα και αυτών δίπλα στο Νησί- ζουν σε έναν τελείως διαφορετικό κόσμο, τον οποίο, στην καλύτερη περίπτωση, χαρακτηρίζει η ανασφάλεια.

Μιλώντας με ανθρώπους από τα χωριά αυτά, όπως το Καρτερόλι, η εικόνα που αποκαλύπτουν είναι ότι για αυτούς δεν έχει αλλάξει τίποτα, παρά την αυξημένη αστυνομική παρουσία στη Μεσσήνη.

Οπως τονίζουν, οι κλοπές και οι διαρρήξεις αποτελούν καθημερινά φαινόμενα, που δεν έχουν μετριαστεί στο παραμικρό, ενώ πλέον τα κρούσματα δεν περιορίζονται μόνο σε αγροικίες ή απομονωμένες οικίες, αλλά ακόμα και σε σπίτια μέσα στα χωριά.

Χαρακτηριστικά αναφέρουν ότι έχουν δει δει αγροτικά αυτοκίνητα φορτωμένα με οικοσκευές, να φεύγουν ξημερώματα από τα χωριά, ενώ σε άλλη περίπτωση μιλούσαν για την κλοπή ακόμα και της… εξώπορτας του σπιτιού.

Επιπλέον, γίνεται λόγος και για περιστατικά παρενόχλησης ανθρώπων, είτε καθ’ οδόν προς τα χτήματά τους, είτε την ώρα που κάνουν αγροτικές δουλειές σε αυτά.

Καταλήγοντας, οι κάτοικοι των κοντινών στη Μεσσήνη χωριών, δηλώνουν ότι θα πρέπει επιτέλους να υπάρξει τρόπος ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα και να αποκατασταθεί ένα αίσθημα στοιχειώδους, έστω, ασφάλειας στον τόπο που ζουν.

Β.Γ.Μ.