Παρασκευή, 07 Απριλίου 2017 10:29

Βρέθηκε νεκρή η 86χρονη από το Εξωχώρι της Μάνης

 

Νεκρή βρέθηκε χθες στις 9 το πρωί η 86χρονη Παναγιώτα Λιέα που είχε εξαφανιστεί στις 7 Μαρτίου από το Εξωχώρι της Μάνης.

Από τις πρώτες ενδείξεις φαίνεται να είναι ατύχημα γιατί η άτυχη γυναίκα βρέθηκε με την τσάντα της ανέπαφη, όπου μέσα είχε την ταυτότητά της και χρήματα. Εκεί που είχε πέσει ήταν ένα περίεργο σημείο. Βρέθηκε σφηνωμένη ανάμεσα σε κάτι δεντράκια και περίπου μισό χιλιόμετρο σε ευθεία γραμμή από το σπίτι της. Η άτυχη ηλικιωμένη ήταν άλλωστε μια μικροκαμωμένη γυναίκα, μόλις 1.45 ύψος και πολύ αδύνατη, γι' αυτό και όπως φαίνεται στάθηκε αδύνατο να βρεθεί παρά τις προσπάθειες από τις αρχές, ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο της ΕΜΑΚ και εθελοντές της ομάδας «ΓΑΙΑ», που όλο αυτό το διάστημα δεν είχαν σταματήσει τις αναζητήσεις. Χθες οι εθελοντές της ομάδας «ΓΑΙΑ» βοήθησαν μάλιστα και στην ανάσυρση της σορού, με προτροπή από την Αστυνομία που είχε νωρίτερα ειδοποιήσει μια Γερμανίδα η οποία κατοικεί στη Μάνη και είχε βγει για περπάτημα. Η Γερμανίδα άλλωστε ήταν που ανακάλυψε τυχαία το πτώμα όταν περνώντας από εκεί κοντά, της τράβηξε την προσοχή η έντονη δυσοσμία και άρχισε να ψάχνει γιατί ήξερε για την ηλικιωμένη που είχε εξαφανιστεί. Τελικά, κατάφερε να βρει από πού έρχεται αυτή η μυρωδιά και έτσι ανακάλυψε τη σορό της ηλικιωμένης. Το τραγικό είναι πως το σημείο αυτό όπου βρέθηκε, στη θέση "Λουριά" Νικόβου στο Εξωχώρι της Δυτικής Μάνης είχε ερευνηθεί εξονυχιστικά. 

Η ηλικιωμένη ζούσε στο χωριό μαζί με την αδελφή της και τα ίχνη της είχαν χαθεί από το απόγευμα στις 7 Μαρτίου και τότε είχε γίνει μεγάλη κινητοποίηση για να βρεθεί, ενώ είχε δοθεί και silver alert. 

ΖΩΝΤΑΝΗ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΩΡΕΣ

Η "Ε" μίλησε με το διοικητή της διασωστικής ομάδας «ΓΑΙΑ» ο οποίος μας είπε ότι η Αστυνομία τους κάλεσε να συνδράμουν για τον καθαρισμό του σημείου και τον απεγκλωβισμό της σορού. Η βλάστηση εκεί όπου είχε πέσει η ηλικιωμένη ήταν τόσο πυκνή που έπρεπε να χρησιμοποιήσουν αλυσοπρίονο. Οπως μας περιέγραψαν, το σημείο αυτό δεν βρίσκεται μακριά από τον αγροτικό δρόμο, αλλά είναι ψηλότερα μέσα σε ένα χτήμα με ελιές που εκτείνεται σε λαχίδες. Η άτυχη ηλικιωμένη, όπως προκύπτει από την αυτοψία στο σημείο από τις αστυνομικές αρχές, περπατούσε στην πάνω λαχίδα και έπεσε από ύψος 2 - 2,5 μέτρων. Υπάρχουν μάλιστα ενδείξεις πως ίσως και να έζησε κάποιες ώρες γιατί από τη στάση του πτώματος φαινότανε να προσπάθησε να σκάψει με το πόδι της το χώμα για να μπορέσει να βγει. Ομως, είχε σφηνωθεί ανάμεσα στην πέτρινη μάντρα, τα φρύγανα και την άγρια βλάστηση και ο καιρός εκείνες τις ημέρες ήταν πολύ κακός, είχε κρύο, βροχή και αέρα, οπότε δεν είχε, δυστυχώς, ελπίδες να τα καταφέρει. Αλλωστε, από τα ευρήματα τις πρώτες ημέρες των ερευνών για τον εντοπισμό της, φάνηκε ότι η ηλικιωμένη μπορεί και να βρισκόταν σε σύγχυση, γιατί είχε πετάξει τα παπούτσια και το τσεμπέρι της. Το ένα παπούτσι και το τσεμπέρι είχαν περισυλλέξει από το πρώτο βράδυ, κοντά στο σπίτι της. 

Η σορός της μεταφέρθηκε στην Κόρινθο για την διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής, αν και το πτώμα βρισκόταν σε προχωρημένη σήψη. 

Ν.Κ.