Δευτέρα, 10 Απριλίου 2017 20:56

Βαριές κουβέντες για το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιατρών

 

Κόκκινο χτύπησε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας, με αφορμή για ακόμη μια φορά το κλείσιμο των Αστυνομικών Τμημάτων στην Τριφυλία.

Αγρια κόντρα είχαν ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Ασημακόπουλος που έκανε και το σχετικό ερώτημα και ο δήμαρχος Παναγιώτης Κατσίβελας, ενώ στη μέση βρέθηκε ο βουλευτής Πέτρος Κωνσταντινέας.

Αφορμή για το ερώτημα στάθηκαν όσα είπε στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας ο κ. Κωνσταντινέας σε εκδήλωση στην Αθήνα, ότι δηλαδή ο δήμαρχος από τα δύο τμήματα που ήταν να μείνουν στην Τριφυλία επέλεξε το δεύτερο να είναι στους Γαργαλιάνους. "Μετά από αυτά δεν είπατε τίποτα, βλέπω σιωπή" τόνισε ο κ. Ασημακόπουλος και επέρριψε ευθύνες στον κ. Κατσίβελα για το γεγονός ότι δεν έφερε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο μετά τη σύσκεψη που έγινε στην Τρίπολη. Σε άλλο σημείο τόνισε ότι "ο κ. Κωνσταντινέας λέει πως με δική σου απόφαση έμεινε το τμήμα στους Γαργαλιάνους και έκλεισε των Φιλιατρών και δεν έχετε βγει να τον πείτε ψεύτη". 

Σκληρή και σε υψηλούς τόνους ήταν η αντίδραση του δημάρχου. "Δεν θα καθίσω εγώ να σου λύσω όλα τα ψυχολογικά προβλήματα" είπε αρχικά, ενώ σε συζήτηση άλλου θέματος νωρίτερα είχε καταλογίσει στον κ. Ασημακόπουλο εμμονές απέναντί του. Συνεχίζοντας σε υψηλούς τόνους σημείωσε πως η κουβέντα μαζί του για το ΑΤ έχει κλείσει. Μάλιστα του καταλόγισε ότι μαζί με τον κ. Κωνσταντινέα δουλεύουν στην ίδια κατεύθυνση και ψάχνουν έναν εχθρό. Απευθυνόμενος στον κ. Ασημακόπουλο είπε: "Η ιδεολογία σου στο χώρο της Χρυσής Αυγής πάντα αναζητά τον επιτήδειο εχθρό" και συνέχισε: "Τον κ. Κωνσταντινέα τον έχω αποκαλέσει με διάφορους χαρακτηρισμούς, και ψεύτη, και το λέω και τώρα". Τόνισε πως η δική του θέση ήταν να μείνουν ανοιχτά όλα τα ΑΤ στην Τριφυλία -"και εσείς πανηγυρίζατε με όσα μας έταζε ο γ.γ. Δημοσίας Τάξης" σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η αντιπαράθεση οξύνθηκε με εκατέρωθεν βολές, ενώ στη συνέχεια στη διαμάχη μπήκαν και οι άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης από τη Δ.Ε. Φιλιατρών, με τον Δημήτρη Σαρματζή να μιλά για τον αγώνα που έχει γίνει για το ΑΤ και να αποκαλεί τον κ. Ασημακόπουλο δεκανίκι του ΣΥΡΙΖΑ.

Κ.Μπ.