Πέμπτη, 27 Απριλίου 2017 09:11

Καλαμάτα: Φεύγουν από τη “Νοσηλευτική” οι παράτυποι μετανάστες 

 

Σε ανοιχτές δομές φιλοξενίας αναμένεται να προωθηθούν πιθανόν και σήμερα οι περισσότεροι από τους 41 πρόσφυγες και παράτυπους μετανάστες, τους οποίους οι διακινητές εγκατέλειψαν στην παραλία Μαράθι της Κορώνης.

Οι πρόσφυγες και μετανάστες φιλοξενούνται από προχθές το βράδυ στο ισόγειο της πρώην Νοσηλευτικής Σχολής, δίπλα στο νέο Δημαρχείο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας. Αλλωστε, οι 15 από αυτούς βρίσκονται νόμιμα στη χώρα μας και ήδη οι 3, άνδρες από το Ιράκ, το Πακιστάν και το Αφγανιστάν, αφέθηκαν ελεύθεροι, καθώς έχουν δελτία αιτήσαντος πολιτικού ασύλου.

Επίσης, οι 12 από τους 41 (5 Ιρακινοί, 5 Αφγανοί και 2 Σύροι), μεταξύ τους και 7 παιδιά από το Αφγανιστάν και το Ιράκ, έχουν υπηρεσιακά σημειώματα προσωρινής διαμονής από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Ακαρνανίας, Κεφαλλονιάς, Κιλκίς και τη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής. Σε ανοιχτή δομή φιλοξενίας μεταναστών θα μεταφερθούν και η Ιρακινή έγκυος με το σύζυγό της, ενώ οι 3 Σομαλοί οι οποίοι δεν έχουν νόμιμα χαρτιά, θα απελαθούν. Χωρίς νόμιμα έγγραφα παραμονής στην Ελλάδα είναι από τους συνολικά 41 και 16 Ιρακινοί, 5 Σύροι και 1 Αφγανός (μεταξύ τους 9 παιδιά από το Ιράκ και τη Συρία).

Ν.Κ.