Παρασκευή, 28 Απριλίου 2017 17:16

Πρωτομαγιά με το ΠΑΜΕ 

Με το σύνθημα “Εργατική Πρωτομαγιά 2017 - Με τους εργαζόμενους όλων των χωρών για ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά!”, τα σωματεία που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ θα συγκεντρωθούν τη Δευτέρα ανήμερα Πρωτομαγιά, στις 10 το πρωί, στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας.

Χθες σε σχετική συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας Παναγιώτης Κουφαλάκος και το μέλος του Συνδικάτου Ιδιωτικών Υπαλλήλων του νομού Γιάννης Κατσιμπούρης απηύθυναν κάλεσμα συμμετοχής. Ο τελευταίος απευθύνθηκε στους ανέργους και όσους δουλεύουν μαύρα ή απασχολούνται σε ευέλικτες μορφές εργασίας και τους κάλεσε να δώσουν με τη συμμετοχή τους το μήνυμα ότι δεν συμβιβάζονται με την ανέχεια, καθώς και να οργανωθούν σε σωματεία.

Τη συνέντευξη άνοιξε λίγο νωρίτερα ο Παν. Κουφαλάκος, ο οποίος επιτέθηκε στην κυβέρνηση και κάλεσε τα λαϊκά στρώματα και τους εργαζόμενους να ανατρέψουν την πολιτική των νέων μέτρων 6 δις ευρώ. Ο κ. Κουφαλάκος στράφηκε και κατά του ΝΑΤΟ και των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, που όπως είπε κάνουν πολέμους για να ελέγχουν γεωστρατηγικά τις πλουτοπαραγωγικές περιοχές στον πλανήτη. Τέλος, κάλεσε τους εργαζόμενους σε αγωνιστική εγρήγορση και μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια της Πρωτομαγιάς, για να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης και στο ιμπεριαλιστικό σύστημα που γεννά πολέμους. 

Ν.Κ.