Τετάρτη, 31 Μαϊος 2017 15:57

Φωτιά σε φωτοβολταϊκό πάρκο στη ΒΙΠΕ Μελιγαλά (σενάριο πυροσβεστικής άσκησης)

 

 

Σε φωτοβολταϊκό πάρκο στη ΒΙΠΕ Μελιγαλά, προκλήθηκε πυρκαγιά το πρωί της Τετάρτης.

Αμεση ήταν η επέμβαση της Πυροσβεστικής με 3 οχήματα από το κλιμάκιο του Μελιγαλά και 1 από την υπηρεσία της Καλαμάτας, ενώ για την αντιμετώπιση του περιστατικού συνεργάστηκε και η ΔΕΗ. Η φωτιά σύντομα τέθηκε υπό έλεγχο και σβήστηκε.

Το περιστατικό, ευτυχώς, δεν ήταν πραγματικό, αλλά άσκηση της Πυροσβεστικής, με την κωδική ονομασία "Κεραυνός 2017". Την άσκηση παρακολούθησαν ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου - αρχιπύραρχος Θεόδωρος Λαρέζος, ο διοικητής της Πυροσβεστικής στην Καλαμάτα - πύραρχος Κωνσταντίνος Θεοφιλόπουλος και ο πρώην δήμαρχος Οιχαλίας Φίλιππος Μπάμης, ιδιοκτήτης του συγκεκριμένου φωτοβολταϊκού πάρκου στη ΒΙΠΕ Μελιγαλά.

«Είδαμε μια συντονισμένη προσπάθεια, υπήρξε συντονισμός υπηρεσιών. Στόχος της άσκησης ήταν να υπάρχει εγρήγορση και το καλύτερο δυνατό αξιόμαχο για το προσωπικό της Πυροσβεστικής», παρατήρησε σε δηλώσεις του μετά την άσκηση ο κ. Λαρέζος.

Ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου κάλεσε τους πολίτες να καθαρίσουν τα οικόπεδά τους, για να μην υπάρχουν χορτάρια και κίνδυνος πυρκαγιάς δίπλα στα σπίτια. Δήλωσε ότι η Πυροσβεστική είναι σε ετοιμότητα για τη φετινή αντιπυρική περίοδο κι ενημέρωσε πως τις επόμενες ημέρες θα είναι στη διάθεση της υπηρεσίας και οι εποχικοί πυροσβέστες.

Ο κ. Μπάμης υπενθύμισε ότι ως δήμαρχος είχε πολύ καλή συνεργασία με την Πυροσβεστική κι εξέφρασε τη βεβαιότητα πως πάντα το προσωπικό της υπηρεσίας θα είναι αποτελεσματικό στην προσπάθεια για την προστασία της περιουσίας και της ζωής των συμπολιτών μας.

 

Γ.Σ.