Σάββατο, 24 Ιουνίου 2017 08:30

5.000 άτομα στις δράσεις του ΚΕΠΕΠΨΥ

 

Περί τα 5.000 άτομα, από πέρυσι τον Σεπτέμβριο μέχρι και τον φετινό Ιούνιο, συμμετείχαν στις δράσεις του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας (ΚΕΠΕΠΨΥ) Μεσσηνίας, το οποίο από μεθαύριο Δευτέρα 26 Ιουνίου ξεκινά πρόγραμμα εκδηλώσεων σε όλο το νομό, αθλητικών, θεατρικών και μουσικών.

Αυτό γνωστοποιήθηκε, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξη Τύπου, χθες Παρασκευή το πρωί, στα γραφεία του Κέντρου, στην Καλαμάτα, με αφορμή την έλευση -μεθαύριο Δευτέρα- της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά των Ναρκωτικών.

“Το ζήτημα των ναρκωτικών είναι θέμα που μας αφορά όλους και κάθε ημέρα πρέπει να είναι ημέρα κατά των ναρκωτικών” σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο Ευάγγελος Σιδερέας πρόεδρος του ΚΕΠΕΠΨΥ Μεσσηνίας, προσθέτοντας χαρακτηριστικά: “Δεν μπορούμε, ούτε έχουμε την πολυτέλεια, να μείνουμε απαθείς και αμέτοχοι σε αυτόν τον εφιάλτη της νέας γενιάς και της κοινωνίας γενικότερα. Οφείλουμε να συνδράμουμε όλοι, ο καθένας από τη θέση του, έτσι ώστε η παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών να γίνει, από επέτειος, καθημερινότητα”.

Από την πλευρά του, ο αρχιμανδρίτης Φίλιππος Χαμαργιάς, επισήμανε ότι η Μητρόπολη Μεσσηνίας στέκεται αρωγός και ενισχύει με κάθε τρόπο τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες του Κέντρου, τονίζοντας ότι “δεν αρκούν τα λόγια και τα ευχολόγια κατά των ναρκωτικών, αλλά χρειάζεται καθημερινά έργο, ενημέρωση και πρόληψη, ώστε η κοινωνία να γνωρίσει τις επιπτώσεις αυτής της μάστιγας”.

Από την πλευρά της, η κοινωνική ανθρωπολόγος Φωτεινή Βλαχοπουλιώτη, επιστημονική υπεύθυνη του ΚΕΠΕΠΨΥ, υπογράμμισε -μεταξύ άλλων- ότι “όταν το παιδί αξιοποιεί τον ελεύθερο χρόνο του με δημιουργικούς τρόπους, αυτό έχει θετικές επιπτώσεις τόσο στη σωματική, όσο και στην ψυχική του υγεία”, προσθέτοντας παράλληλα ότι και “ως ενήλικοι είναι σημαντικό να γεμίσουμε τις ψυχές των παιδιών με αξίες όπως η υπευθυνότητα, ο σεβασμός, η ταπεινότητα, η ευτυχία, που θα τα βοηθήσουν να κάνουν όνειρα και να έχουν στόχους, ώστε μεγαλώνοντας να δώσουν μια θετική κατεύθυνση στη ζωή τους”.

Η δικηγόρος Καλλιόπη Σπυροπούλου -εκπρόσωπος του Δικηγορικού Συλλόγου στο Δ.Σ. του Κέντρου- δήλωσε, στη συνέχεια, ότι ο Σύλλογος συνδράμει όπου και όπως χρειάζεται το ΚΕΠΕΠΨΥ, γνωστοποιώντας παράλληλα τις εκδηλώσεις που προγραμματίζονται φέτος.

 

ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Συγκεκριμένα, μεθαύριο Δευτέρα 26 Ιουνίου στις 8 το βράδυ, στο γήπεδο του ξενοδοχείου Elite City Resort, θα διεξαχθεί τουρνουά μπάσκετ στο οποίο θα μετάσχουν οι ομάδες Καλαμάτα BC, Γυμναστικός Σύλλογος Μεσσήνης και Δίων Κυπαρισσίας.

Την Τετάρτη 28 του μήνα, στις 7.30 το απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, η θεατρική ομάδα “Χιλιοδέντρι” θα παρουσιάσει το παιδικό θεατρικό έργο “Το βέλος που δεν πληγώνει”, με δωρεάν είσοδο.

Την Παρασκευή 30 Ιουνίου, στην Πύλο, στην πλατεία Τριών Ναυάρχων, στις 8.30 το βράδυ, θα γίνει μουσική εκδήλωση από το Ωδείο της Πύλου.

Την Παρασκευή 21 Ιουλίου, στα Φιλιατρά, στις 7.30 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί μουσικοχορευτική παράσταση.

Οι πιο πάνω εκδηλώσεις υλοποιούνται σε συνεργασία με τον αθλητικό όμιλο Καλαμάτα BC, τους Δήμους Καλαμάτας και Πύλου – Νέστορος, καθώς και τοπικούς συλλόγους του Δήμου Τριφυλίας.

Τον κοινωνικό ρόλο του αθλητισμού επισήμανε, τέλος, ο υπεύθυνος της ακαδημίας της Καλαμάτας BC Βασίλης Κονταργύρης, τον οποίον συνόδευαν οι νεαροί αθλητές του συλλόγου Δημήτρης Κινίνης, Δημήτρης Κονταργύρης και Δημήτρης Σταθουλόπουλος.

Β.Γ.Μ.