Σάββατο, 01 Ιουλίου 2017 15:02

Αναφορά στον εισαγγελέα για τη λειψυδρία στο Δεσύλλα

Τη διακοπή υδροδότησης στην Τοπική Κοινότητα Δεσύλλα του Δήμου Οιχαλίας κατήγγειλε με αναφορά του στον εισαγγελέα Καλαμάτας ο τ. δήμαρχος Φίλιππος Μπάμης που κατοικεί στην περιοχή. 

Στην αναφορά του ο κ. Μπάμης σημειώνει ότι: «Η Κοινότητα υδρεύεται από γεώτρηση που βρίσκεται στην περιοχή και καλύπτει τις ανάγκες για πόσιμο νερό των κατοίκων. Η άνω γεώτρηση, όπως είναι προφανές, λειτουργεί με την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος από τη ΔΕΗ. Το τελευταίο 10ήμερο έχει τεθεί εκτός λειτουργίας η άνω γεώτρηση, λόγω διακοπής της παροχής ρεύματος από τη ΔΕΗ εξαιτίας μη πληρωμής του καταναλισκόμενου ρεύματος από το Δήμο Οιχαλίας. Αποτέλεσμα της παράλειψης του δήμου να εξοφλήσει τους σχετικούς λογαριασμούς είναι να έχουν μείνει χωρίς νερό οι κάτοικοι της Τοπικής Κοινότητας».

Οπως αναφέρει στη συνέχεια ο κ. Μπάμης: «Η ελάχιστη ποσότητα νερού που εισρέει σε υφιστάμενη δεξαμενή από παρακείμενη πηγή δεν είναι ικανή να καλύψει τις στοιχειώδεις ανάγκες ύδρευσης. Μάλιστα, λόγω του επικλινούς του εδάφους, το μισό και πλέον χωριό παραμένει χωρίς ύδρευση σχεδόν ολόκληρο το 24ωρο. Κατόπιν αυτών και για λόγους προστασίας της υγείας των κατοίκων της Τ.Κ., ιδίως κατά τις ημέρες του καύσωνα, σας παρακαλούμε να ενεργήσετε σχετικά, εντός του πλαισίου των αρμοδιοτήτων σας, εφιστώντας την προσοχή στους αρμοδίους-υπευθύνους του Δήμου Οιχαλίας, σχετικά με την άσκηση των καθηκόντων τους».