Κυριακή, 09 Ιουλίου 2017 19:02

Βόδια δρουν ανεξέλεγκτα στη Νέα Κορώνη

Εδώ και πάνω από ένα χρόνο, στην περιοχή ανάμεσα στον Αγιο Ανδρέα και τη Νέα Κορώνη, βρίσκεται στα σκαριά μια κατάσταση που θυμίζει σε μικρογραφία την περίπτωση με τα βόδια που δρουν στον Ταΰγετο. 

Επτά-οκτώ βοοειδή, σε πλήρη ανάπτυξη, δρουν ανεξέλεγκτα στα γύρω κτήματα και κατοικήσιμες ιδιοκτησίες προκαλώντας κάθε είδους καταστροφή σε καλλιέργειες. Αθελά τους βέβαια, αφού πρόκειται για ζώα χωρίς λογική ιδιοκτησίας κάποιου με λιγότερη λογική ο οποίος φέρει ακέραιη την ευθύνη. Στην περιοχή που δρουν τα βόδια, κατοικούν μόνιμα ή κατά τα Σαββατοκύριακα άνθρωποι κάθε ηλικίας. Βέβαια τα βόδια είναι άκακα ζώα, όμως όταν κάποιο παιδί ή κάποιο άσχετο πρόσωπο βρεθεί ξαφνικά απέναντι από ένα ζώο 500 κιλών, ποιος εξασφαλίζει ότι δε θα του μεταδώσει τον πανικό του με απρόβλεπτες συνέπειες; 

Η αλήθεια είναι ότι μετά από διαμαρτυρίες των παθόντων, ο ιδιοκτήτης των βοδιών έδειξε κάποιο ενδιαφέρον, μα αποδείχθηκε πως τα μέτρα που τάχα έπαιρνε, ήταν για τα μάτια του κόσμου, αφού απέτρεψαν τη δράση των ζώων μόνο για λίγες μέρες.

Η Αστυνομία της Κορώνης, αρμόδια για την τάξη στην περιοχή, από το καλοκαίρι του 2016 που έχει ενημερωθεί, δήλωσε αδυναμία λόγω έλλειψης προσωπικού, κάτι που κατανοώ.

Οι υπεύθυνοι της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας, μετά από καταγγελία κάλεσαν τον ιδιοκτήτη να δώσει εξηγήσεις. Οταν αυτός παρουσιάστηκε με μια χούφτα ειδικά σκουλαρίκια που βάζουν στα ζώα, έκριναν πως όλα είναι νόμιμα. Βέβαια ούτε τότε, ούτε σήμερα, ούτε ποτέ δεν είδαμε στα αφτιά των βοδιών αυτά τα αγνώστου προελεύσεως σκουλαρίκια, μα και και ούτε κάποιος της Κτηνιατρικής έλεγξε όχι μόνο αυτό μα και τις άθλιες εγκαταστάσεις που στεγάζονται τα ζώα, δηλαδή μια παλιά εγκαταλελειμμένη κατοικία. 

Ο μόνος που έδειξε κάποιο ενδιαφέρον είναι ο πάρεδρος της Νέας Κορώνης, ο οποίος όμως δε στάθηκε δυνατό να αντιδράσει μπροστά στο θράσος του, εκτός των άλλων σωματικών διαστάσεων μπόντι μπίλντερ, ιδιοκτήτη. 

Τελικά, μέχρι σήμερα 4 Ιουλίου 2017 τα βόδια συνεχίζουν να κόβουν βόλτες στις γύρω  περιουσίες και τις καλλιέργειες και ο μόνος που δικαιώνεται είναι αυτός που παρανομεί. 

Τι ακριβώς συμβαίνει και δεν λαμβάνει υπ' όψιν της καμία αρχή τις καταγγελίες που γίνονται; Για ποιο λόγο κανένας από την Αστυνομία, το Υγειονομικό, την Κτηνιατρική Υπηρεσία, τις τοπικές αρχές δεν λύνουν ένα θέμα που, εάν ήθελαν, θα το έλυναν σε πέντε λεπτά; Γνωριμία με τον ιδιοκτήτη; Φόβος; Αδυναμία; Αδιαφορία; Ή μήπως περιμένουν οι αδικημένοι να λάβουν το νόμο στα χέρια τους για να επέμβουν εναντίον αυτών που δε βρίσκουν πάνω από ένα χρόνο την ησυχία τους από τον τσαμπουκά κάποιου, που προς το παρόν βρίσκεται στο απυρόβλητο; 

 

Σ. Λαμπρόπουλος