Δευτέρα, 31 Ιουλίου 2017 09:40

Νέο "χτύπημα" σε κλαμπ μετά τον εμπρησμό: Κουκουλοφόροι με ρόπαλα στη Ναυαρίνου

Πονοκέφαλο προκαλεί στις αστυνομικές αρχές και ανησυχία στην κοινή γνώμη η επίθεση ομάδας κουκουλοφόρων με ρόπαλα σε κλαμπ της Καλαμάτας, λίγη ώρα πριν λειτουργήσει για πρώτη φόρα, για την καλοκαιρινή σεζόν.

Συγκεκριμένα, στις 10.15 το βράδυ του Σαββάτου μια ομάδα 7-9 ατόμων με καλυμμένα πρόσωπα εισέβαλε στο κλαμπ, που θα λειτουργούσε στην οδό Ναυαρίνου χθες για πρώτη φορά και προκάλεσε ζημιές. Η επίθεση έγινε την ώρα που στην παραλιακή λεωφόρο υπήρχε πολύς κόσμος και όπως ήταν αναμενόμενο προκλήθηκε μεγάλη αναστάτωση. Οπως φαίνεται, οι δράστες ήθελαν να γίνει γνωστή η επίθεση για να δυσφημιστεί το μαγαζί και γι' αυτό επέλεξαν να προκαλέσουν τις ζημιές σε ώρα που κυκλοφορούσαν στην περιοχή πεζοί και οχήματα. Παρ' όλα αυτά το κλαμπ λειτούργησε κανονικά.

Το γεγονός πάντως που προβληματίζει τις αστυνομικές αρχές είναι το μέγεθος της ομάδας που προκάλεσε τις ζημιές, αφού συνήθως τέτοιου είδους εκφοβιστικές επιχειρήσεις τις κάνουν “ομάδες καμικάζι” αποτελούμενες από δυο - τρία άτομα -γιατί αν είναι πολυπληθείς υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να “συλληφθεί” ή να αναγνωριστεί κάποιος δράστης. Οι διωκτικές αρχές αναρωτιούνται λοιπόν αν η επίθεση έγινε επίτηδες από πολυπληθή ομάδα για να προκαλέσει αίσθηση ή αν πρόκειται για μια νεοεμφανιζόμενη ομάδα που έδρασε εν θερμώ, χωρίς να υπολογίσει το κόστος. Στην πρώτη περίπτωση δεν αποκλείεται οι κακοποιοί που επιτέθηκαν να μην είναι Μεσσήνιοι, αλλά να έχουν “στρατολογηθεί” από άλλη περιοχή της Ελλάδας.

Επίσης οι διωκτικές αρχές εξετάζουν με μεγάλη προσοχή αν η προχθεσινή επίθεση έχει σχέση με παλαιότερες ενέργειες εκφοβισμού, όπως ο εμπρησμός στο ίδιο κλαμπ όταν λειτουργούσε στην οδό Υδρας, στο κέντρο της Καλαμάτας. Εξετάζεται επίσης το ενδεχόμενο οι δράστες της επίθεσης να έχουν σχέση με γνωστά για το ποινικό παρελθόν τους πρόσωπα, που λειτουργούν με κανόνες φυλακής.