Τετάρτη, 02 Αυγούστου 2017 16:26

Καλαμάτα: 23χρονη με μηχανάκι παρέσυρε πεζή και την εγκατέλειψε 

 

Μια νεαρή οδηγός μηχανής χωρίς δίπλωμα χτύπησε και εγκατέλειψε λίγο μετά τις 11 το βράδυ της Δευτέρας μια 62χρονη γυναίκα, στην οδό Ακρίτα στην Καλαμάτα. 

Η 23χρονη Ελληνίδα οδηγός ανέβαινε την Ακρίτα κατευθυνόμενη προς το κέντρο, ενώ η άλλη γυναίκα, επίσης Ελληνίδα, πήγε να διασχίσει πεζή το δρόμο. Ευτυχώς για την 62χρονη ο τραυματισμός της στο πόδι δεν ήταν σοβαρός, όμως παρ' όλα αυτά μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας για να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. 

Η οδηγός συνελήφθη χθες τα ξημερώματα από αστυνομικούς της Τροχαίας Καλαμάτας, ενώ αφέθηκε ελεύθερη λίγες ώρες μετά, με προφορική εντολή της εισαγγελέα υπηρεσίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η νεαρή γυναίκα δεν έφυγε αμέσως από τον τόπο του ατυχήματος. Επεσε άλλωστε και τραυματίστηκε και η ίδια στον ώμο, αφού το μηχανάκι της σύρθηκε αρκετά μέτρα μακριά. Οπως φαίνεται,  δεν πρέπει να είδε καν την πεζή, που πήγαινε να πετάξει τα σκουπίδια της στον κάδο. Στο συγκεκριμένο σημείο (στο ύψος περίπου του σούπερ μάρκετ "Μουργή"), ο δρόμος είναι σκοτεινός και ο δημοτικός φωτισμός σχεδόν ανύπαρκτος. 

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η νεαρή οδηγός δεν είχε δίπλωμα και γι' αυτό όταν είδε το περιπολικό και το ασθενοφόρο να καταφτάνουν φοβήθηκε, πήρε το μηχανάκι κι έφυγε. Επιπλέον ούτε το δίκυκλο που οδηγούσε ήταν δικό της, αλλά ανήκει σε έναν φίλο της. Οι τροχονόμοι πάντως άρχισαν να ψάχνουν για να τη βρουν, ξέροντας ότι πρόκειται για γυναίκα τραυματισμένη από την πτώση. Γύρω στις 4 χθες το πρωί, όταν τη βρήκαν, εκείνη ετοιμαζόταν να πάει στο νοσοκομείο. Μάλιστα αρχικά τους είπε πως έπεσε από το ποδήλατο. Ωστόσο, δεν άργησε να παραδεχτεί ότι είναι η οδηγός η οποία εγκατέλειψε την 62χρονη στην οδό Ακρίτα, και συνελήφθη· ενώ οδηγήθηκε και στο νοσοκομείο όπου οι γιατροί φρόντισαν το τραύμα.

Ν.Κ.