Τετάρτη, 09 Αυγούστου 2017 19:33

Παζάρι αντικών στο μεγάλο καλντερίμι στην Ανω Πόλη Κυπαρισσίας

Στο μεγάλο καλντερίμι του Σταυροπάζαρου, στην Ανω Πόλη της Κυπαρισσίας, χτυπά η καρδιά της πόλης για τις επόμενες ημέρες, καθώς για 13η χρονιά πραγματοποιείται το Παζάρι Αντικών και Παλιών Αντικειμένων. Εμποροι και εκθέτες από διάφορα μέρη είναι εκεί και περιμένουν το κοινό να επισκεφθεί το χώρο του παζαριού και να κάνει ενδιαφέρουσες αγορές μέσα από μια μεγάλη γκάμα.

Το βράδυ της Δευτέρας έγινε και η επίσημη έναρξή του ενώ θα λειτουργήσει μέχρι τις 13 του μηνός, από τις 10 το πρωί μέχρι αργά το βράδυ. Ετσι αποτελεί μια καλή ευκαιρία για αρκετούς να επισκεφθούν την Κυπαρισσία. 

Να σημειώσουμε ότι φέτος το παζάρι συνδιοργανώνεται από το Δήμο Τριφυλίας, την Κοινωφελή του Επιχείρηση και το Σύλλογο για την Προστασία και Αναβίωση της Ανω Πόλης Κυπαρισσίας. 

Ο δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας με αφορμή την έναρξή του επισήμανε μεταξύ άλλων: «Είναι ένας θεσμός στην πόλη της Κυπαρισσίας που έρχεται από χρόνια και θα έχει μεγάλη προοπτική και μεγάλη συνέχεια. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως το Σύλλογο Προστασίας και Αναβίωσης της Ανω Πόλης και τον κ. Σταθόπουλο προσωπικά και το διοικητικό συμβούλιο για αυτή τη συνεργασία που έκανε με το Δήμο Τριφυλίας που ήταν απαραίτητη προϋπόθεση αυτό το παζάρι να υπάρχει και σήμερα εδώ. Αυτό το θεσμό θα τον στηρίξουμε γιατί συνάδει με τον χαρακτήρα της Ανω Πόλης της Κυπαρισσίας και δίνει την προοπτική και το χρώμα κάτι το οποίο έχουν αγαπήσει οι πολίτες. Αυτό το οποίο θέλω να δηλώσω είναι ότι ο θεσμός θα συνεχίσει απλώς μερικοί πολίτες αυτοαποσύρονται».

Η πρόεδρος της ΔΚ Κυπαρισσίας Σταματία Αλεξοπούλου, αφού ευχαρίστησε το Δήμο, την Κοινωφελή Επιχείρηση και το Σύλλογο για την Προστασία και Αναβίωση της Ανω Πόλης Κυπαρισσίας για την πραγματοποίηση του παζαριού, τόνισε: «Το παζάρι μας πραγματοποιείται για 13η χρονιά στο Σταυροπάζαρο, το παλιό παζάρι της Ανω Πόλης της Κυπαρισσίας. Εχει μεγάλη επισκεψιμότητα από όλη την Ελλάδα, από ανθρώπους που αγαπούνε τις αντίκες και τα παλιά αντικείμενα. Επειδή τον τελευταίο καιρό έχουν γραφτεί και ειπωθεί πολλά για την πραγματοποίηση αυτού του παζαριού, θα σας πω μόνο ένα: ότι οι πράξεις μιλούν πιο δυνατά από τα λόγια».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συλλόγου Γιάννης Σταθόπουλος σημείωσε: «Είναι ιδιαίτερη χαρά, γιατί είναι ένας θεσμός για την Πάνω Πόλη, ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα της Πελοποννήσου, ένα γεγονός εξωστρέφειας για την πόλη μας πραγματοποιείται και πιστεύουμε ότι θα έχει μεγάλη επιτυχία. Καλούμε τον κόσμο που το έχει αγαπήσει τόσα χρόνια, να το επισκεφθεί, να περπατήσει τα σοκάκια, να επισκεφθεί τα καταστήματα της περιοχής, και πιστεύουμε ότι θα μείνει πολύ ευχαριστημένος».

Την στήριξή του στο παζάρι εξέφρασε και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας Δημήτρης Αβδάλας αναφέροντας: «Στηρίζουμε αυτή την προσπάθεια. Σε οτιδήποτε έχει εμπορικότητα και στηρίζει την τοπική μας αγορά και την πόλη θα είμαστε πάντα δίπλα και αρωγοί».

 

Κ.Μπ.