Παρασκευή, 18 Αυγούστου 2017 08:14

Διαμαρτυρίες από την Αμφεια για τα χάλια των δρόμων (βίντεο)

Αγανακτισμένοι είναι οι άνθρωποι στην Αμφεια από τις ζημιές στον κεντρικό επαρχιακό και τους δρόμους του χωριού, που έχουν εγκαταλειφθεί στην τύχη τους και παραμένουν επικίνδυνοι από την περσινή πλημμύρα της 7ης Σεπτεμβρίου.

Τα πυρά τους στρέφονται κυρίως κατά του Δήμου Καλαμάτας, ενώ επιρρίπτουν ευθύνες και στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας.

Ο Χρήστος Δικαίος παρατήρησε στην “Ε” ότι “μας αγνοούν παντελώς. Ο κεντρικός δρόμος είναι χάλια, θα θρηνήσουμε θύματα. Χάλια κι επικίνδυνοι είναι και άλλοι δρόμοι μέσα στο χωριό. Κάποιο παιδί ή κάποιος ηλικιωμένος μπορεί να πέσει και να χτυπήσει άσχημα, καθώς δεν υπάρχει καμιά προστασία. Πρέπει να τα τονίσουμε όλα αυτά και να τα αναδείξουμε, μπας και δούμε κανένα καλό, κάποιο ενδιαφέρον”. Ανέφερε, ακόμα, ότι “στο δρόμο προς την εκκλησία φραγκοσυκιές και θάμνοι κρέμονται επικίνδυνα και απειλούν τον κόσμο που περνάει από κάτω. Ο δρόμος προς το άσυλο είναι αδιάβατος και κει μένει ένα ηλικιωμένο ζευγάρι”. Και σημείωσε πως “ο δήμαρχος δεν ήρθε να δει, να συμπαρασταθεί και να δώσει λύση στα προβλήματά μας. Κανένα ενδιαφέρον, κανένας δε μας ακούει, πλήρης εγκατάλειψη”.

Ο Χρήστος Σακκάς επεσήμανε ότι “το χάλι που έχει το Γαρδίκι δεν υπάρχει πουθενά αλλού” και διευκρίνισε: “Εγώ έχω 4x4 και μπορώ να περάσω από το δρόμο προς το άσυλο και τους αγροτικούς δρόμους. Οι άλλοι δεν μπορούν να περάσουν”. Χαρακτηριστικά μας ενημέρωσε ότι “προχθές παραλίγο να σκοτωθεί ένα παιδί από το χωριό μας στον κεντρικό επαρχιακό δρόμο. Ο οδηγός που κατέβαινε, φοβήθηκε από τους κώνους, από το δρόμο που έχει καταστραφεί στην άκρη κι έπεσε πάνω του, ενώ το παιδί πήγαινε κανονικά με το αυτοκίνητό του”. Κλείνοντας, σημείωσε ότι “ποτέ το χωριό μας δεν είχε τέτοια χάλια”.

Γ.Σ.