Δευτέρα, 21 Αυγούστου 2017 15:24

Μεσσηνία: 40 στρέμματα έκαψε φωτιά στους Ανω Μπλεμενιάνους

 

 

Περίπου 40 στρέμματα δασικής έκτασης έκαψε η φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στην περιοχή των Ανω Μπλεμενιάνων Κυπαρισσίας, σε κοντινή απόσταση με σημείο όπου είχε εκδηλωθεί φωτιά και τον προηγούμενο μήνα.

Οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις που βρέθηκαν στην περιοχή με επίγεια και εναέρια μέσα κατάφεραν, παρά το δυσπρόσιτο του εδάφους, να αποτρέψουν την περαιτέρω επέκτασή της και να ανακόψουν έγκαιρα το μέτωπο που πλησίαζε τα σπίτια του οικισμού. 

Στη μάχη με τις φλόγες πήραν μέρος 15 οχήματα της Πυροσβεστικής με 38 άτομα προσωπικό από Μεσσηνία, Αρκαδία και Λακωνία, 2 πεζοπόρα τμήματα, 3 PZL και ένα ελικόπτερο Εricsson, η συμβολή του οποίου ήταν καθοριστική, καθώς ένα μέρος της φωτιάς ήταν μέσα σε χαράδρα. Στην περιοχή βρέθηκαν ο αρχιπύραρχος Θεόδωρος Λαρέζος διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου που ανέλαβε το συντονισμό της επιχείρησης και ο μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομος.

Πρέπει να τονίσουμε ότι παρόλο που η φωτιά ήταν σε εξαιρετικά δυσπρόσιτο σημείο και σε μεγάλη έκταση, τελικά αποτράπηκαν τα χειρότερα χάρη στις προσπάθειες των πυροσβεστών, ενώ τις προσπάθειες αυτές ενίσχυσαν υδροφόρες και χωματουργικό μηχάνημα του Δήμου Τριφυλίας.

Πάντως το να εκδηλώνονται στην περιοχή κάθε λίγο και λιγάκι φωτιές και μάλιστα με σταθερή πυκνότητα τα τελευταία χρόνια, μόνο προβληματισμό προκαλεί αφού όπως φαίνεται μόνο τυχαίες δεν μπορεί να θεωρηθούν. Από την άλλη, οι κάτοικοι αν θέλουν να προστατέψουν την περιοχή, τις περιουσίες και τα σπίτια τους θα πρέπει να μην μένουν απλοί θεατές στις προσπάθειες των πυροσβεστών.

Κ.Μπ.