Τρίτη, 22 Αυγούστου 2017 07:56

ΑΔΕΔΥ κατά Περιφέρειας για το δημόσιο ΚΤΕΟ Μεσσηνίας

Γράφτηκε από την
ΑΔΕΔΥ κατά Περιφέρειας για το δημόσιο ΚΤΕΟ Μεσσηνίας

 

Την Περιφέρεια Πελοποννήσου καταγγέλλει το Νομαρχιακό Τμήμα Μεσσηνίας της ΑΔΕΔΥ, πως «θέλει να κλείσει και το τελευταίο δημόσιο ΚΤΕΟ».

Το Νομαρχιακό Τμήμα εκφράζει την αντίθεσή του «στο προσωρινό κλείσιμο του δημόσιου ΚΤΕΟ, της εν δυνάμει πιο κερδοφόρας δημόσιας υπηρεσίας» και ζητεί «την άμεση παρέμβαση του υπουργού Μεταφορών, ώστε καταρχάς να λειτουργήσει άμεσα το δημόσιο ΚΤΕΟ Μεσσηνίας και κατ’ επέκτασιν να "υποχρεώσει" την Περιφέρεια Πελοποννήσου, όχι μόνο να σταματήσει την απαξίωση, αλλά να αναβαθμίσει τη λειτουργία όλων των δημόσιων ΚΤΕΟ». 

Στην ανακοίνωσή του το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ παρατηρεί ότι «επικαλούμενοι μια ηλεκτρολογική βλάβη των 2.000 ευρώ περίπου τόσο η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κ. Αλειφέρη, όσο και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Τατούλης, βρήκαν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να κλείσουν από την 19η Ιουλίου "προσωρινά" το δημόσιο ΚΤΕΟ Μεσσηνίας. Μάλιστα, λόγω αυτής της αναστολής της λειτουργίας του κινδυνεύει το δημόσιο ΚΤΕΟ να μην λάβει ανανέωση της πιστοποίησής του, γεγονός που θα οδηγούσε στην οριστική παύση της λειτουργίας του».

Εντείνοντας τις επικρίσεις του, επισημαίνει πως «αυτά βέβαια είναι βούτυρο στο ψωμί τόσο της κ. Αλειφέρη όσο και του κ. Τατούλη, οι οποίοι με την χρόνια απαξίωση του δημόσιου ΚΤΕΟ επιδιώκουν την εκχώρηση των υπηρεσιών του στους ιδιώτες. Είναι τουλάχιστον ντροπή εκλεγμένοι αντιπρόσωποι του λαού, οι οποίοι οφείλουν να προστατεύουν τη δημόσια περιουσία, με την πρώτη ευκαιρία να την απαξιώνουν. Είναι, επίσης ηθικά απαράδεκτο πρώην αντιπεριφερειάρχης και περιφερειακοί σύμβουλοι της ΠΕ Μεσσηνίας να περιφρονούν το δημόσιο ΚΤΕΟ, πηγαίνοντας τα προσωπικά τους αυτοκίνητα στα ιδιωτικά ΚΤΕΟ και όχι στην υπηρεσία που οι ίδιοι πολιτικά προΐστανται, αλλά και να προπαγανδίζουν τα ιδιωτικά ΚΤΕΟ, λειτουργώντας κι αυτοί μαζί με την τωρινή περιφερειακή ηγεσία ως εντολοδόχοι των ιδιωτικών ΚΤΕΟ».


NEWSLETTER