Τρίτη, 22 Αυγούστου 2017 08:52

Στα Επείγοντα του Νοσοκομείου Καλαμάτας ο παπάς που σκότωσε το σκύλο του 

Νωρίς το πρωί, ο ιερέας μπήκε με πρόβλημα υγείας στα Επείγοντα του Νοσοκομείου Καλαμάτας και οι γιατροί τον κράτησαν για νοσηλεία. Μετά την εξέλιξη αυτή -κι αφού οι συνήγοροι του κατηγορουμένου έφεραν την ανάλογη ιατρική βεβαίωση από το νοσοκομείο- το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο αποφάσισε να αναβάλει τη δίκη και να ορίσει τακτική δικάσιμο για τις 23 Οκτωβρίου.  

Στο μεταξύ, η εισαγγελέας η οποία άσκησε την περασμένη Παρασκευή την ποινική δίωξη σε βάρος του για θανάτωση ζώου συντροφιάς διά πυροβολισμού και οπλοχρησία, εξέδωσε διάταξη απαγορεύοντας στον παπά να αποκτήσει ξανά ζώο συντροφιάς. Θυμίζουμε ότι ο ίδιος απολογούμενος υποστήριξε την Παρασκευή πως σκότωσε την πεντάχρονη σκυλίτσα γιατί δεν ήθελε να υποφέρει έναν μαρτυρικό θάνατο από Καλααζάρ. Μάλιστα, φέρεται να ισχυρίστηκε ότι πίστευε πως είχε το δικαίωμα να κάνει κάτι τέτοιο, αφού έτσι την απάλλασσε από τον επώδυνο θάνατο που διαφορετικά θα είχε. Στη δικογραφία υπάρχει μάλιστα και γνωμάτευση από κτηνίατρο που πιστοποιεί ότι το ζώο έπασχε από Καλααζάρ, και ο οποίος την εξέτασε μετά το θάνατό της. 

Χθες στο δικαστήριο παρέστη και ο μάρτυρας ο οποίος θα καταθέσει στη δίκη και είδε με τα μάτια του τον παπά να δένει τη σκυλίτσα σε ένα δέντρο και να την εκτελεί. Ο μάρτυρας ήταν μαζί με άλλους συγγενείς στο σπίτι τους στην Αίπεια, όπου ο κατηγορούμενος πήγε για να σκοτώσει το ζώο σε χωράφι του, δίπλα στο σπίτι τους. Στη δικογραφία θυμίζουμε ότι υπάρχει σχετικό βίντεο και φωτογραφίες, που τράβηξαν οι άνθρωποι οι οποίοι έκαναν την καταγγελία στην Αστυνομία και συνελήφθη ο ιερέας. 

Ν.Κ.