Σάββατο, 09 Σεπτεμβρίου 2017 08:34

2 λαγοκέφαλοι πιάστηκαν από ερασιτέχνη ψαρά στην Αγία Κυριακή Φιλιατρών

Γράφτηκε από τον
2 λαγοκέφαλοι πιάστηκαν από ερασιτέχνη ψαρά στην Αγία Κυριακή Φιλιατρών

Δύο λαγοκέφαλοι πιάστηκαν σε παραγάδι κοντά στις ακτές της Αγίας Κυριακής Φιλιατρών το απόγευμα της Πέμπτης, από ερασιτέχνη αλιέα. Τα δύο ψάρια είχαν πιαστεί στο παραγάδι που είχε ρίξει ο Γιώργος Αλεξανδρόπουλος σε όχι πολύ μεγάλη απόσταση από την ακτή.

Το να πιαστούν δύο ταυτόχρονα είναι εξαιρετικά σπάνιο - από την άλλη όμως πιθανώς να δείχνει και την αύξηση του πληθυσμού τους.  

Το ένα ζύγιζε 1 κιλό και το άλλο 800 γραμμάρια. Οπως μας επισήμανε ο ίδιος ο ψαράς, τα τελευταία 2-3 χρόνια εμφανίζονται συχνά στα νερά της περιοχής λαγοκέφαλοι, γι' αυτό και χρειάζεται μεγάλη προσοχή, για να μην καταναλωθούν. Ο ίδιος δεν είναι πρώτη φορά που πιάνει τέτοιο ψάρι, αλλά σημείωσε ότι και άλλοι αλιείς έχουν πιάσει στην περιοχή, για αυτό και χρειάζεται προσοχή.

Αυτό που κάνει το λαγοκέφαλο επικίνδυνο για τον άνθρωπο όταν καταναλωθεί είναι η δηλητηριώδης τοξίνη τετραδοτοξίνη που περιέχει και η οποία μπορεί να προκαλέσει αναπνευστικές διαταραχές, ανεπάρκεια του κυκλοφορικού συστήματος, μυϊκή παράλυση, ακόμη και θάνατο.

 

Κ.Μπ.


NEWSLETTER