Πέμπτη, 05 Οκτωβρίου 2017 09:53

Συγκέντρωση συμπαράστασης στον Στράτο Δασκαρόλη σήμερα στην Καλαμάτα (βίντεο)

Συγκέντρωση συμπαράστασης στον Στράτο Δασκαρόλη διοργανώνεται σήμερα στις 7 το βράδυ στην Καλαμάτα, στην πλατεία 23ης Μαρτίου, μετά την οποία θα ακολουθήσει πορεία.

Παράλληλα συνεχίζεται με ανακοινώσεις ο πόλεμος που έχει ξεσπάσει στην Αριστερά για το κίνημα “Δεν πληρώνω”. Μετά τις ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, της ΛΑΕ και τις δηλώσεις της πρώην προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου, χθες ήταν η σειρά του ΚΚΕ να στραφεί εναντίον όλων των προηγούμενων. 

Τη συγκέντρωση, την οποία διοργανώνει η επιτροπή αλληλεγγύης, χαιρετίζουν σωματεία και φορείς με ανακοινώσεις τους, στις οποίες ζητούν την αποφυλάκιση του συγκεκριμένου, ο οποίος φυλακίστηκε καθώς δήλωσε αδυναμία να πληρώσει τα πρόστιμα που δικαστικά του επιβλήθηκαν, επειδή δεν πλήρωσε τα διόδια στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου - Τρίπολης - Καλαμάτας. Παράλληλα ζητούν “να σταματήσουν οι διώξεις και να καταργηθούν οι ποινές σε όσους διώκονται για μη πληρωμή διοδίων”, “κατάργηση όλων των νόμων με τους οποίους καταδικάστηκε ο Στράτος Δασκαρόλης”, “να σταματήσουν οι διώξεις όλων των αγωνιστών για ανυπακοή στους παράνομους μνημονιακούς νόμους”, καθώς και “να καταργηθούν τα διόδια”.

Ειδικότερα, στις ανακοινώσεις που εξέδωσαν η Λαϊκή Αγωνιστική Ενότητα και ο ευρωβουλευτής Νίκος Χουντής καταγγέλλονται, μεταξύ άλλων ότι “τα απαράδεκτα υψηλά διόδια που έχουν επιβληθεί από τα μνημόνια, αφαιρούν από πολλούς συμπολίτες μας το δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησης και ακυρώνουν στην πράξη την ισότητα των πολιτών”.

Στην κοινή τους ανακοίνωση, εξ άλλου, τα Σωματεία Εργατοτεχνιτών Σιδήρου - Μπετόν και Ελαιοχρωματιστών και Κοσμηματογράφων Μεσσηνίας και ο Παμμεσσηνιακός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων, επικρίνουν “την υποκρισία της κυβέρνησης που ενώ προστατεύει τους μεγαλοοφειλέτες, αδιαφορεί για την ευημερία των πολιτών γονατίζοντάς τους με την υπερφορολόγηση και αφήνει να κυκλοφορούν ελεύθεροι εγκληματίες, καταδικάζει και ποινικοποιεί τους αγώνες και τα κινήματα διεκδίκησης των δικαιωμάτων μας”.

Τέλος, η “Ομάδα Στήριξης στον Στράτο Δασκαρόλη”, στη δική της ανακοίνωση καταγγέλλει ότι ο εν λόγω “παραμένει για έβδομη μέρα έγκλειστος στο Α.Τ. Καλαμάτας, παρότι εκατοντάδες πολίτες έχουν εκφράσει την αγανάκτησή τους απευθείας στο υπουργείο Δικαιοσύνης αλλά και στη γραμματεία του πρωθυπουργού” και καλεί τον κόσμο “να συνεχίσει να στέλνει μαζικά μηνύματα στον υπουργό Δικαιοσύνης και τη γραμματεία του πρωθυπουργού”.

ΚΚΕ ΚΑΤΑ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΑΚΟΥ

Στο μεταξύ, εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και της Νομαρχιακής Επιτροπής του στη Μεσσηνία, αλλά και του στελέχους της Λαϊκής Αγωνιστικής Ενότητας Θανάση Πετράκου, καθώς και της πρώην προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου, επιτίθεται με σχόλιό της η Τομεακή Επιτροπή Μεσσηνίας του ΚΚΕ:

“Από την μία, ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ βγάζει ανακοίνωση που δήθεν στηρίζει τον Στράτο Δασκαρόλη, κάτι που αγγίζει τα όρια της γελοιότητας. Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα. Αν τον στηρίζουν, ας καταργήσουν τη νομοθεσία με την οποία καταδικάστηκε. Από την άλλη, τα πρώην στελέχη της κυβέρνησης, Ζωή Κωνσταντοπούλου και Θανάσης Πετράκος, τον επισκέπτονται στο κρατητήριο. Αραγε απολογήθηκαν στον Στράτο Δασκαρόλη η πρώην πρόεδρος της Βουλής -αξίωμα με μεγάλες αρμοδιότητες- και ο πρώην κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κυβερνώντος ΣΥΡΙΖΑ, που σήμερα κάνουν τους υποστηρικτές του; Οι κατά τα άλλα πολυγραφότατοι κατά τη διάρκεια της θητείας τους στα παραπάνω πόστα, δεν έφεραν στη Βουλή ούτε μια τροπολογία για να καταργηθούν οι αντιδραστικοί νόμοι της ΝΔ με τους οποίους έγινε η καταδίκη”.