Παρασκευή, 06 Οκτωβρίου 2017 16:34

Αιμοδοσία στην Τριφυλία 

Δράσεις ενημέρωσης και εθελοντικές αιμοδοσίες διοργανώνει ο Δήμος Τριφυλίας σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας για την ενίσχυση της δημοτικής τράπεζας αίματος που πρόσφατα ίδρυσε ο δήμος.

«Θέλουμε να κάνουμε την εθελοντική προσφορά πίστη και την εθελοντική αιμοδοσία συνείδηση» σημειώνεται στη σχετική πρόσκληση. 

Οι δράσεις ξεκινούν σήμερα με τους αθλητές του Α.Π.Σ. «Εράνη» να δίνουν τις πρώτες μονάδες αίματος στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας. Αύριο στις 8 το βράδυ θα γίνει ενημερωτική ομιλία του ιατρού αιματολόγου Θεόδωρου Σπανού στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Φιλιατρών. Την Κυριακή στον ίδιο χώρο θα γίνει αιμοδοσία από τις 10.30 το πρωί μέχρι τη 1.30 το μεσημέρι. Επίσης την Κυριακή το βράδυ στις 8 στην Μπρίσκειο Βιβλιοθήκη Γαργαλιάνων θα μιλήσει ο κ. Σπανός, ενώ τη Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι θα γίνει ενημερωτική ομιλία για τους μαθητές της Γ’ λυκείου και του ΕΠΑΛ Κυπαρισσίας.

Παράλληλα από τη Δευτέρα μέχρι και την ερχόμενη Παρασκευή θα γίνεται αιμοδοσία στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, ενώ την Κυριακή 15 του μηνός θα γίνει αιμοδοσία στην Μπρίσκειο Βιβλιοθήκη Γαργαλιάνων από τις 10.30 το πρωί μέχρι τη 1.30 το μεσημέρι.

Κ.Μπ.