Κυριακή, 05 Νοεμβρίου 2017 07:46

Στην Κυπαρισσία συνεχίζονται οι «Μεσσηνιακές Ημέρες Σακχαρώδη Διαβήτη»

Στην Κυπαρισσία συνεχίζονται οι «Μεσσηνιακές Ημέρες Σακχαρώδη Διαβήτη» την ερχόμενη Τετάρτη 8 του μηνός στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου από το Σύλλογο Διαβητικών Μεσσηνίας, με τη συνεργασία του Δήμου Τριφυλίας.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της εκδήλωσης, από τις 6 μέχρι τις 7.30 το απόγευμα θα γίνονται δωρεάν μετρήσεις γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης. Θα ακολουθήσει ενημέρωση του κοινού με ομιλητές: Προσφώνηση προέδρου Συλλόγου Διαβητικών Ν. Μεσσηνίας Αθανασίας Καρούνου. «Διαβήτης και καρδιά», ομιλητής Εμμανουήλ Μάκαρης ειδικός καρδιολόγος Α’ Καρδιολογικής Κλινικής Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας. «Σακχαρώδης διαβήτης: μια σύγχρονη μάστιγα», ομιλητής Παναγιώτης Γ. Χαλβατσιώτης επίκουρος καθηγητής Παθολογίας Ε.Κ.Π.Α. «Ο διαβητικός ασθενής πριν και μετά το χειρουργείο», ομιλητής Παναγιώτης Γιαννόπουλος χειρουργός, επιμελητής Χειρουργικής Κλινικής Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Εθνικού Κέντρου Ερευνας, Πρόληψης και Θεραπείας του Σακχαρώδη Διαβήτη και των επιπλοκών του, την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, τον Ιατρικό Σύλλογο Μεσσηνίας και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων - Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη.

Κ.Μπ.