Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2018 08:12

Το Μανιατάκειο χρηματοδοτεί τη μελέτη για σχολείο στην Κορώνη

 

Ομόφωνα το Δ.Σ. του Μανιατάκειου Ιδρύματος ενέκρινε τη χρηματοδότηση μελέτης για την ανέγερση σύγχρονου σχολικού συγκροτήματος στην Κορώνη, σε πρόσφατη συνεδρίασή του στην Αθήνα.

Την ανάγκη για το έργο, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το ίδρυμα, εξήγησε στα μέλη του σώματος ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης, ο οποίος ενημέρωσε ότι ύστερα από 10 χρόνια έχουν ολοκληρωθεί όλες οι προκαταρκτικές εργασίες.

Ο ίδιος μετέφερε, ειδικότερα, ότι από το υπουργείο Παιδείας, Ερευνας και Θρησκευμάτων έχει εγκριθεί το κτηριολογικό πρόγραμμα, αφ’ ενός για το Γυμνάσιο Κορώνης (δυναμικότητας 100 μαθητών) και αφ’ ετέρου για το ΓΕΛ Κορώνης (δυναμικότητας 100 μαθητών), οι ανάγκες των οποίων μπορούν να καλυφθούν με την ανέγερση νέου σχολικού συγκροτήματος στην εκτός σχεδίου περιοχή Σαράντου της Κορώνης. Καταλήγοντας, ο δήμαρχος ζήτησε από το Μανιατάκειον Ιδρυμα να χρηματοδοτήσει  τη μελέτη ανέγερσης του εν λόγω συγκροτήματος.

Από την πλευρά του, συνεχίζει η ανακοίνωση, ο πρόεδρος του ιδρύματος Δημήτρης Μανιατάκης εισηγήθηκε την αποδοχή του αιτήματος. Οπως σημείωσε “δεν είναι η πρώτη φορά που ο δήμος, το ίδρυμα και τα καθ’ ύλην υπουργεία προχωρούν με συντεταγμένες δράσεις”, υπενθυμίζοντας τη χρηματοδότηση για τη διενέργεια εκτεταμένης υποβρύχιας έρευνας σε όλη την περιοχή του κάστρου της Κορώνης από την Εφορεία Ενάλιων Αρχαιοτήτων, προκειμένου να γίνουν οι εργασίες υποστήριξης του κάστρου.

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Μανιατακείου Ιδρύματος μετείχαν ο πρόεδρός του Δημήτρης Μανιατάκης, η αντιπρόεδρος Ελένη Ταγωνίδη - Μανιατάκη, ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης, ο πρόεδρος της Eταιρείας Mεσσηνιακών Aρχαιολογικών Σπουδών Πέτρος Θέμελης, η δικηγόρος Ελένη Μαντζάρα και ο οικονομολόγος Αγγελος Κυριόπουλος.