Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2018 08:59

Το αντιπλημμυρικό κλείνει την είσοδο του Νοσοκομείου Καλαμάτας

 

 

Κλειστός θα είναι ο δρόμος της κύριας εισόδου στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, από αύριο Σάββατο στις 7 το πρωί έως και τη Δευτέρα 19 Μαρτίου, λόγω του μεγάλου αντιπλημμυρικού έργου στον εθνικό δρόμο, στο τμήμα Θουρία – Νοσοκομείο.

Στην ανακοίνωσή της η ΔΕΥΑΚ ενημερώνει ότι η κυκλοφορία επί της εθνικής οδού θα πραγματοποιείται σύμφωνα με τις ρυθμίσεις που ισχύουν σήμερα. Επισημαίνει πως σε περίπτωση ολοκλήρωσης των εργασιών νωρίτερα, ο δρόμος θα δοθεί στην κυκλοφορία.

Να υπενθυμίσουμε ότι πρόκειται για το πρώτο αντιπλημμυρικό στην παλιά εθνική, προϋπολογισμού 2.952.000 ευρώ, που χρηματοδοτείται από το υπουργείο Υποδομών κι επιβλέπεται από τη ΔΕΥΑΚ. Οι εργασίες έχουν φθάσει κοντά στο Νοσοκομείο, ενώ ένα ακόμα συνεργείο δουλεύει κάτω από το δρόμο. Μετά την κύρια είσοδο θα γίνει παρέμβαση και στην είσοδο των Επειγόντων του Νοσοκομείου.

Στο έργο αυτό δεν έχει γίνει ακόμα παρέμβαση στο τμήμα της σύνδεσης με τον αυτοκινητόδρομο, που ανήκει στο “Μορέα”, στο ύψος του “Πράκτικερ”. Εκτιμάται ότι η παρέμβαση εκεί θα γίνει μετά το Πάσχα και πριν το καλοκαίρι. Ανάδοχος του έργου αυτού είναι η εταιρεία Χρονόπουλος ΑΤΚΕΕ,  με έκπτωση 53,5%.

Να αναφέρουμε ότι έχει ξεκινήσει και το δεύτερο αντιπλημμυρικό έργο στον εθνικό δρόμο, από το Νοσοκομείο έως το Ασπρόχωμα, τη διασταύρωση προς Μεσσήνη. Το έργο αυτό άρχισε με παρεμβάσεις στον Αντικάλαμο. Είναι προϋπολογισμού 2,5 εκ. ευρώ και υλοποιείται από την εταιρεία Sicap με έκπτωση 54%.