Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2018 09:36

Καλαμάτα: Αποκατάσταση μισθών και προσλήψεις ζητεί η ΑΔΕΔΥ

 

Σταδιακή αποκατάσταση μισθών και συντάξεων και προσλήψεις στο Δημόσιο με μόνιμη και σταθερή εργασία ζητεί η ΑΔΕΔΥ.

Τα αιτήματα αυτά παρουσίασαν χθες σε συνέντευξη Τύπου στην Καλαμάτα, στο Διοικητήριο Μεσσηνίας, οι αντιπρόεδροι της ΑΔΕΔΥ Δημήτρης Μπράτης και Γιώργος Πετρόπουλος και ο Γρηγόρης Καλομοίρης, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής. Οι τρεις συνδικαλιστές ενημέρωσαν τους δημοσίους υπαλλήλους το απόγευμα, για τα εργασιακά, ασφαλιστικά - συνταξιοδοτικά ζητήματα, την κινητικότητα και την αξιολόγηση, στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου “Αλέξανδρος Κουμουνδούρος”.

Ο Δ. Μπράτης παρατήρησε ότι “οι δημόσιες υπηρεσίες έχουν αφυδατωθεί, έχει μειωθεί πολύ το προσωπικό” κι επέκρινε τις ελαστικές σχέσεις εργασίας. Χαρακτήρισε πραγματικό ψεύτη τον υπουργό Γ. Κατρούγκαλο, “γιατί ο νόμος του λεηλατεί τα εισοδήματα των συνταξιούχων με τη μείωση των συντάξεων και του αφορολόγητου”. Ενημέρωσε ότι “η 16η Μαΐου είναι μέρα πανεθνικής δράσης. Ολος ο εργαζόμενος λαός θα βγει στο δρόμο, φτάνει η φοροεπιδρομή και η φοροληστεία”.

Ο Γρ. Καλομοίρης είπε ότι “παλεύουμε για να στελεχωθεί το Δημόσιο με το αναγκαίο προσωπικό”. Ζήτησε μόνιμη και σταθερή εργασία για τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς, που προσλαμβάνονται με ελαστικές σχέσεις εργασίας. Και παρατήρησε πως “θα κλείσουν άλλες 20 Εφορίες, ενώ χρειάζεται να ενισχυθούν οι φορολογικές υπηρεσίες με μέσα και προσωπικό”.

Ο Γ. Πετρόπουλος αμφισβήτησε τις πολιτικές λιτότητας, “που οδηγούν σε καταστροφή της κοινωνίας”. Εκτίμησε ότι “η υποβάθμιση του Δημοσίου αποτελεί πλήγμα για τις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες” και ζήτησε την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων.