Κυριακή, 06 Μαϊος 2018 15:02

Δωρεάν νομική πληροφόρηση σε εργαζόμενους και ανέργους

Δωρεάν νομική πληροφόρηση παρέχει σε εργαζόμενους και ανέργους το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας.

Η υπηρεσία αυτή προσφέρεται μέσα από τη λειτουργία του Δικτύου Πληροφόρησης και Συμβουλευτικής Υποστήριξης εργαζομένων και ανέργων του ΙΝΕ ΓΣΕΕ, που παρέχει τη δυνατότητα διαπροσωπικής εξατομικευμένης πληροφόρησης για θέματα ασφαλιστικής νομοθεσίας, σε ασφαλισμένους όλων των ταμείων (ΙΚΑ, Δημόσιο, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, κτλ) και εργασιακών δικαιωμάτων.

Ο κάθε ενδιαφερόμενος έχει τη δυνατότητα γραπτής διατύπωσης των σχετικών ερωτημάτων του σε συγκεκριμένες φόρμες, οι οποίες στη συνέχεια επεξεργάζονται από εξειδικευμένους νομικούς συμβούλους και δίνονται απαντήσεις που αφορούν:

α) το κοινωνικο-ασφαλιστικό σύστημα ασφαλισμένων όλων των ταμείων (θεμελίωση και κατοχύρωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος, συντάξεις χηρείας, συντάξεις αναπηρίας, πλήρεις και μειωμένες συντάξεις, απασχόληση συνταξιούχων κλπ) και

β) τα εργασιακά δικαιώματα (συμβάσεις, αποδοχές, άδειες κλπ. εξαρτημένης εργασίας Ι.Δ.).

Για περισσότερες πληροφορίες ή για τη διατύπωση σχετικών ερωτημάτων, μπορεί κανείς να απευθύνεται: στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, Αριστομένους 95 (τηλ. 27210 90411) ή στο ΙΝΕ ΓΣΕΕ Πελοποννήσου (τηλ. 2710 226146).