Δευτέρα, 28 Μαϊος 2018 15:20

Εξόρμηση του Ευκλή στο βουνό των Αϊ-Λιάδων στην Πολιανή

 

Την Κυριακή 29 Απριλίου ο Σύλλογος Πεζοπόρων Ορειβατών Καλαμάτας ''Ο Ευκλής'' πραγματοποίησε εξόρμηση στο βουνό της Πολιανής, στους Αϊ-Λιάδες.

Το μέλος του Ευκλή Κων. Κορομηλάς, καταγόμενος από την Πολιανή, μας προσκάλεσε και μας ξενάγησε στην όμορφη ορεινή περιοχή του και τον ευχαριστούμε θερμά.

Οι πεζοπόροι διένυσαν περίπου έξι χιλιόμετρα σε χωματόδρομο με ήπια ανηφορική κλίση κάτω από τη σκιά των δέντρων και κατέληξαν στον Αγιο Νικήτα της Πολιανής.

Η ορειβατική ομάδα ξεκίνησε λίγο πριν από την εκκλησία του Αγιου Νικήτα σε ανηφορικό μονοπάτι μέσα στα έλατα και κατέληξε στην κορυφή στα 1.362 μ. υψόμετρο.

Η κορυφή αποζημίωσε τους ορειβάτες με την υπέροχη θέα του χιονισμένου ακόμα Ταΰγετου των χωριών της Δυτικής Μεσσηνίας και του Μαινάλου.

Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν στον Αγιο Νικήτα, όπου απόλαυσαν το κρυστάλλινο νερό της πηγής που βρίσκεται εκεί, και τα καλομαγειρεμένα σπιτικά φαγητά που ετοίμασαν οι κυρίες - μέλη του συλλόγου.

Η ημέρα έκλεισε με καφεδάκι, αστεία, πειράγματα και χορούς στον ''Ξενώνα'' του Δυρραχίου.

Ευχαριστούμε και πάλι τον Κώστα Κορομηλά ως αρχηγό της αποστολής, την Αντζελα Τοτάκη που ήταν η συντονίστρια της εξόρμησης αυτής, και τον Διονύσιο Καλογερόπουλο που βοήθησε μέσα στην ορειβατική ομάδα.

 

Αγγελική Ματσούκα

Μέλος Διοίκησης του Ευκλή

Υπεύθυνη εκδρομών

http://spok-efklis.webnode.gr