Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2018 18:08

Κοινωνικό τιμολόγιο στο νερό ζητεί ο πρόεδρος των εργαζομένων στη ΔΕΥΑΚ

“Να εφαρμόσει η ΔΕΥΑΚ το κοινωνικό τιμολόγιο στους 5.000 δημότες που λαμβάνουν κοινωνικό επίδομα αλληλεγγύης” κάλεσε τη διοίκηση της δημοτικής επιχείρησης ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων σε αυτήν Παναγιώτης Κουφαλάκος, σε συνέντευξη που έδωσε χθες το πρωί.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι την πρόταση αυτή την έχει καταθέσει δύο φορές στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΚ, “αλλά κανένα από τα μέλη του δεν την στήριξε, ούτε οι εκπρόσωποι των δημοτικών μειοψηφιών ούτε ο εκπρόσωπος του Εργατικού Κέντρου”.

Παράλληλα, ο Π. Κουφαλάκος τόνισε ότι “οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΚ αισθανόμαστε άσχημα για την αφαίρεση υδρομετρητών από 750 οικογένειες λόγω οφειλών που ξεπερνούν τα 500 ευρώ, όταν μεταξύ αυτών των οικογενειών υπάρχουν πολλές που αντικειμενικά αδυνατούν να τα βγάλουν πέρα”, διευκρινίζοντας ότι οι δηλώσεις του γίνονται με αφορμή πρόσφατη σχετική συνέντευξη του προέδρου της δημοτικής επιχείρησης Δημήτρη Βεργόπουλου. Επιπλέον υπογράμμισε ότι δεν μπορεί να εκλαμβάνεται ως “κοινωνική πολιτική” απέναντι σε αντικειμενικά αδύναμες οικονομικά οικογένειες η ρύθμιση οφειλής που προβλέπει 10% προκαταβολή (αντί για 30%) και 24 δόσεις (αντί για 12): “Θα πρέπει να ισχύσει μείωση της οφειλής τουλάχιστον κατά 50% και ο καθορισμός του αριθμού των δόσεων με βάση τις πραγματικές δυνατότητες των ανθρώπων αυτών, τους οποίους καλούμε να έρθουν στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ και να στηρίξουν την πρόταση αυτή του σωματείου μας”.

Οπως παρατήρησε, καταλήγοντας, ο Π. Κουφαλάκος -που δεν αρνήθηκε ότι μεταξύ των οφειλετών υπάρχουν και καταγεγραμμένες περιπτώσεις “μπαταχτσήδων”- οι εργαζόμενοι στη δημοτική επιχείρηση κατανοούν τις αντιδράσεις των ανθρώπων στους οποίους η ΔΕΥΑΚ κόβει την υδροδότηση λόγω οφειλών, προσθέτοντας ότι γνωρίζει και περιπτώσεις ανθρώπων που επανασύνδεσαν τα σπίτια τους στο δίκτυο ύδρευσης.

“Εμείς ως εργαζόμενοι θα συμπαρασταθούμε σε όσους αποδεδειγμένα δεν μπορούν να εξοφλήσουν το χρέος τους λόγω αντικειμενικών οικονομικών αδυναμιών, δεν θα διστάσουμε ακόμα και να τους επανασυνδέσουμε στο δίκτυο ύδρευσης, κατανοώντας και αναλαμβάνοντας πλήρως την ευθύνη” τόνισε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στη ΔΕΥΑΚ.

Β.Γ.Μ.