Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2018 18:53

Καλαμάτα: Σεμινάριο πρώτων βοηθειών από τον Ερυθρό Σταυρό

Σεμινάριο πρώτων βοηθειών για πολίτες θα διεξαχθεί 30 Ιουνίου και 1 Ιουλίου από τον Ερυθρό Σταυρό.

Πιο αναλυτικά, το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του ΕΕΣ Περιφερειακού Τμήματος Καλαμάτας διοργανώνει εκπαιδευτικό πρόγραμμα εκπαίδευσης πολιτών “Πρώτες βοήθειες για πολίτες, διάρκειας 12 ωρών. Το πρόγραμμα υλοποιείται από πιστοποιημένους εκπαιδευτές του Γερμανικού Ερυθρού Σταυρού και Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού με ειδικότητα “εκπαιδευτή πρώτων βοηθειών και CPR/AED” του Τμήματος Εκπαίδευσης του Τομέα Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, σε όλη την Ελλάδα, τόσο σε οργανωμένους φορείς (συλλόγους, σωματεία, προσωπικό εταιρειών και εργοστασίων κλπ.) όσο και σε μεμονωμένους πολίτες.

Το πρόγραμμα άρχισε να υλοποιείται το 1998 και μετά την τελευταία του αναθεώρηση το 2017 αποτελείται από 5 ενότητες, συμπεριλαμβανομένης της αξιολόγησης. Η επιτυχής παρακολούθηση του συνόλου του προγράμματος εκπαίδευσης αποτελεί προϋπόθεση για την πιστοποίηση του εκπαιδευόμενου.

Το κόστος συμμετοχής είναι 50 ευρώ ενώ μετά την επιτυχή ολοκλήρωσή του ο εκπαιδευόμενος αποκτά Πιστοποιητικό Εκπαίδευσης με πιστοποίηση ISO, με ισχύ για 5 χρόνια.

Οι φορείς (οργανισμοί, σωματεία, εταιρείες κλπ.) που εκπαιδεύουν το προσωπικό τους λαμβάνουν και Πιστοποιητικό Εκπαίδευσης Προσωπικού.

Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 6932-643590 ή στο email: kalamata@samarites.gr και στο www.samarites.gr.