Τρίτη, 26 Ιουνίου 2018 08:26

250 κορυφαίοι επιστήμονες τηλεπικοινωνιών από χθες στην Καλαμάτα (βίντεο)

 

 

Με τη συμμετοχή 250 κορυφαίων επιστημόνων απ’ όλο τον κόσμο, πραγματοποιείται από χθες μέχρι και την Πέμπτη στην Καλαμάτα, το διεθνές επιστημονικό συνέδριο IEEE SPAWC 2018 (International Workshop on Signal Processing Advances in Wireless Communications).

Πρόκειται για το σημαντικότερο, ίσως, διεθνές συνέδριο που εστιάζει στις τεχνολογίες επεξεργασίας σημάτων για τις ασύρματες επικοινωνίες και δίνει έμφαση σε ζητήματα, τα οποία αφορούν τα δίκτυα 5G και μένει να επιλυθούν. Τα δίκτυα αυτά υπόσχονται δεκαπλάσια αύξηση της ταχύτητας διακίνησης της πληροφορίας, μικρότερες καθυστερήσεις, διακίνηση εικονικής πραγματικότητας και πολλά ακόμη. Μάλιστα, σε συνέδρια σαν αυτό που γίνεται στην Καλαμάτα, αναπτύσσονται και ζητήματα σχετικά με τεχνολογικές εφαρμογές που θα δούμε στην πράξη σε 3 ή 5 ή 10 χρόνια από σήμερα, δηλαδή σε δίκτυα π.χ. 6ης γενιάς...

Τα στοιχεία αυτά τόνισαν χθες σε συνέντευξη Τύπου στο Δημαρχείο, οι συνδιοργανωτές του συνεδρίου Αθηνά Πετροπούλου διακεκριμένη καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Rutgers στο New Jersey των ΗΠΑ και Κωνσταντίνος Παπαδιάς επιστημονικός διευθυντής του Athens Information Technology και επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου Aalborg Δανίας, εκφράζοντας ευχαριστίες προς το δήμαρχο για την έμπρακτη υποστήριξη του Δήμου Καλαμάτας στη διοργάνωση του συνεδρίου.

Ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας χαιρέτισε τη διενέργεια του συνεδρίου στην Καλαμάτα, επισημαίνοντας την προσφορά της κ. Πετροπούλου και του κ. Παπαδιά: “Είναι οι Ελληνες, οι οποίοι εργάζονται, δημιουργούν, διακρίνονται, πρωτεύουν στο εξωτερικό και σκέφτονται πάντοτε την πατρίδα. Επιστρέφουν, συνεισφέρουν, δείχνουν τον δρόμο”. Ευχαρίστησε ιδιαίτερα την κ. Πετροπούλου, “μία επιστήμονα, η οποία διαπρέπει στο εξωτερικό, τιμά την Καλαμάτα, τιμά την Ελλάδα. Πριν από ένα χρόνο περίπου είχαμε μία συνάντηση εδώ για ένα συνέδριο το οποίο συνδιοργανώνεται με τον κ. Παπαδιά και θα γίνει στην πόλη της Καλαμάτας, ένα συνέδριο, το οποίο θα βοηθήσει να ακουστεί η πόλη μας στα πέρατα του κόσμου και ιδιαίτερα στους κύκλους των ειδικών επιστημόνων, οι οποίοι κρατούν στα χέρια τους την ψηφιακή μας εποχή και τις προοπτικές της”.

{yendifplayer type=video youtube=https://www.youtube.com/watch?v=hARZgDOxBXQ}