Τρίτη, 26 Ιουνίου 2018 15:58

Απεργούν οι εργαζόμενοι στο “Βοήθεια στο σπίτι”

Απεργούν πανελλαδικά αύριο οι εργαζόμενοι στο “Βοήθεια στο σπίτι” στο πλαίσιο κινητοποίησης που έχει εξαγγείλει το Πανελλήνιο Συντονιστικό Οργανο Συλλόγων και Σωματείων του προγράμματος.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης προγραμματίζεται συλλαλητήριο αύριο στις 10 το πρωί, στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα και στη συνέχεια πορεία διαμαρτυρίας προς την πλατεία Κλαυθμώνος στο υπουργείο Εσωτερικών και Εργασίας.

Οι εργαζόμενοι του προγράμματος, στη σχετική ανακοίνωσή τους, κάνουν λόγο για “δεκαπενταετή εργασιακή ομηρία, άπρακτο χρόνο των συναρμοδίων υπουργείων που κυλάει εις βάρος μας, δεσμεύσεις της κυβέρνησης που μένουν επί χρόνια μόνο δεσμεύσεις στη θεωρία, απαξίωση και αποδόμηση των δομών “Βοήθεια στο σπίτι”, συρρίκνωση του προσωπικού, έλλειψη υλικοτεχνικών υποδομών”.

Με την κινητοποίηση οι εργαζόμενοι στις δομές διεκδικούν “λύση της εργασιακής μας ομηρίας με αναγνώριση της πραγματικής σχέσης εργασίας μας, εργασιακή διασφάλιση όλου του υφιστάμενου προσωπικού στις δομές “Βοήθεια στο σπίτι”, ίση μεταχείριση των εργαζομένων οικογενειακών βοηθών στις δομές “Βοήθεια στο σπίτι” με εργαζόμενους ίδιων καθηκόντων άλλων υπηρεσιών, αναγνωρίζοντάς τους και καταβάλλοντας το ανθυγιεινό επίδομα”.