Δευτέρα, 02 Ιουλίου 2018 18:46

“Asteroid day” στην Καλαμάτα

Την Παγκόσμια Ημέρα “Asteroid day” γιόρτασε το Σάββατο η Καλαμάτα.

Σε εκδήλωση στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου Μεσσηνίας “Αλέξανδρος Κουμουνδούρος” μαθητές από το 4ο και 6ο Γυμνάσιο Καλαμάτας - μέλη της Μαθητικής Διαστημικής Ομάδας της πόλης παρουσίασαν τις εργασίες τους για τους μετεωρίτες που έπεσαν στη γη και μεταξύ άλλων προκάλεσαν την εξαφάνιση των δεινοσαύρων, καθώς και για τους κομήτες, τους μετεωρίτες και τους αστεροειδείς.

Σε δηλώσεις του ο πανεπιστημιακός καθηγητής Παναγιώτης Παπαδόπουλος παρατήρησε ότι στόχος είναι αυτή η εκδήλωση να γίνει θεσμός και ανέφερε πως από το Σεπτέμβριο θα πραγματοποιηθούν και άλλες δράσεις.

Ο διευθυντής του 6ου Γυμνασίου Δημήτρης Αραποστάθης επεσήμανε ότι τα παιδιά της διαστημικής ομάδας διευρύνουν τον κύκλο των θεμάτων με τα οποία ασχολούνται. Παρατήρησε πως φιλοδοξούν να φτιάξουν μια ομάδα αστεροειδών, που θα ασχολείται με τη διασπορά των αστεροειδών στο έδαφος και τη συλλογή τους.

Την εκδήλωση διοργάνωσαν η Μαθητική Διαστημική Ομάδα Καλαμάτας και ο Ορειβατικός Σύλλογος με τη στήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Καλαμάτας.