Τρίτη, 24 Ιουλίου 2018 00:56

Σώα 10 παιδιά από Καλαμάτα, που ήταν σε κατασκήνωση στη Νέα Μάκρη

Γράφτηκε από την
Σώα 10 παιδιά από Καλαμάτα, που ήταν σε κατασκήνωση στη Νέα Μάκρη

Σε ασφαλή χώρο, στο Πολιτιστικό Κέντρο της Νέας Μάκρης, έχουν μεταφερθεί τα παιδιά που συμμετείχαν στην κατασκήνωση του ΣΕΟ στην Αγία Μαρίνα της ίδιας περιοχής, μεταξύ των οποίων και 10 Πουλιά ηλικίας 7 έως 10 ετών και τουλάχιστον τρία στελέχη από την Καλαμάτα, σύμφωνα με πληροφορίες.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού:

«Η κατασκήνωση στην οποία βρίσκονται τα Πουλιά με αρχηγό την Μαριάνα Ραψωματιότη, στα ΚΟΝΑΚΙΑ Αγίας Μαρίνας, ΕΧΕΙ ΕΚΚΕΝΩΘΕΙ βάσει του σχεδίου πυρασφάλειας του χώρου. Μαζί τους είναι και τα παιδιά των δύο κατασκηνώσεων Λυκοπούλων.

Τα παιδιά και τα Στελέχη που συνοδεύουν μεταφέρθηκαν με πούλμαν στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Μάκρης ύστερα από υπόδειξη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
Αναλόγως της έκβασης της φωτιάς, θα υπάρξει ενημέρωση σχετικά με την εξέλιξη της κατασκήνωσης στις επόμενες μέρες.

Προς το παρόν είναι αδύνατο να φτάσει όχημα απο εδώ προς τα εκεί καθώς η κυκλοφορία έχει διακοπεί στη Μαραθώνος λόγω της φωτιάς.
Με την ευχή όλων μας να σβήσει γρήγορα η φωτιά, ευχόμαστε δύναμη και ψυχραιμία».

Σε σχετικές αναρτήσεις στο Διαδίκτυο εκφράζονται συγχαρητήρια για την ψυχραιμία και την άμεση κι έγκαιρη κινητοποίηση των στελεχών, προκειμένου να εξασφαλιστούν ασφαλείς συνθήκες για τους μικρούς κατασκηνωτές.
Να σημειωθεί πως το τοπικό συμβούλιο του ΣΕΟ Καλαμάτας βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία προκειμένου να είναι ασφαλή τα παιδιά και να επιστρέψουν όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν.


NEWSLETTER