Σάββατο, 28 Ιουλίου 2018 11:54

Τελευταίο “αντίο” στον Γρηγόρη Πουλόπουλο

 

Τον άνθρωπο και δημοσιογράφο Γρηγόρη Πουλόπουλο αποχαιρέτησε χθες το απόγευμα η Καλαμάτα.

Στη νεκρώσιμη ακολουθία στο ναό του νεκροταφείου, μαζί με την οικογένειά του, τους φίλους και τους συναδέλφους του, μεταξύ του κόσμου που τον αποχαιρέτησε ήταν οι βουλευτές Μεσσηνίας Γιώτα Κοζομπόλη και Πέτρος Κωνσταντινέας, ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Αττικής Θόδωρος Σχινάς, δημοτικοί σύμβουλοι και ο πρώην βουλευτής Θανάσης Πετράκος.

Τη μνήμη του Γρηγόρη Πουλόπουλου τίμησε προχθές το βράδυ και το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, όταν έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου του. Το Συμβούλιο τήρησε ενός λεπτού σιγή, ενώ τονίστηκε το ήθος και η αντικειμενικότητά του ως ανθρώπου και δημοσιογράφου.

Ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας επεσήμανε την περίσκεψη που χρησιμοποιούσε στο λόγο του, την αντικειμενικότητα, τους χαμηλούς τόνους, την πληρότητα και τη γνώση θεμάτων που κατείχε, τη διάθεση διαλόγου και συνεννόησης, το ήθος και την επάρκειά του.

Ο σύμβουλος Σταμάτης Μπεχράκης, εκπροσωπώντας τη μείζονα μειοψηφία, μίλησε για τον ξεχωριστό άνθρωπο με ήθος και προσήλωση στη δημοσιογραφία, που έβαζε πάνω απ’ όλα το συμφέρον του πολίτη. Αναφέρθηκε στη συμμετοχή του στον αντιδικτατορικό αγώνα και στους αγώνες του για την ελευθερία και την πρόοδο κι εξέφρασε τη θλίψη και τη συμπαράστασή του στην οικογένεια του Γρ. Πουλόπουλου.

Ο σύμβουλος και δημοσιογράφος Θόδωρος Μπρεδήμας ανέφερε ότι ο Γρ. Πουλόπουλος άφησε τεράστιο έργο στη δημοσιογραφία και την πολιτική ζωή του τόπου κι εξέφρασε τη θλίψη του Δημοτικού Συμβουλίου για την απώλειά του.

Γ.Σ.