Δευτέρα, 06 Αυγούστου 2018 22:41

Μεσσηνία: Ολοκληρώθηκε το Θερινό Σχολείο νέων ομογενών

 

 

Την Παρασκευή ολοκληρώθηκε το Θερινό Σχολείο του 2018 για νέους ομογενείς, που για 13η χρονιά οργανώθηκε από το Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, την Παμμεσσηνιακή Ομοσπονδία Αμερικής και Καναδά, την Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Μεσσηνίας), το ΤΕΙ Πελοποννήσου και άλλους φορείς.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Παμμεσσηνιακής Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά, τα τελευταία 13 χρόνια περίπου 500 νέοι ομογενείς και 60 ομογενείς δάσκαλοι της ελληνικής γλώσσας είχαν την ευκαιρία να μάθουν για την Ελλάδα και ιδιαίτερα για τη Μεσσηνία, και να βιώσουν για ένα μήνα την ελληνική κουλτούρα και πολιτισμό στην Καλαμάτα, μια από τις πιο όμορφες πόλεις της Ελλάδας.

Φέτος, από τις 9 Ιουλίου έως την περασμένη Παρασκευή, συμμετείχαν 30 φοιτητές Πανεπιστημίων του Καναδά και της Αμερικής, εκ των οποίων οι 10 ήταν μεσσηνιακής καταγωγής. Οι σπουδαστές ήταν 22 από τον Καναδά και 8 από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Ελαβαν μέρος από την Παμμεσσηνιακή Ομοσπονδία Αμερικής και Καναδά ο συντονιστής του προγράμματος Θεόδωρος Τζαλαλής, η πρόεδρος του Τμήματος Νεολαίας Βασιλική Κουτσούκου-Γκρόσσο από το Σικάγο, η Μαργαρίτα Μπούρα (συντονίστρια της Παμμεσσηνιακής Ομοσπονδίας στο Μόντρεαλ), η Ασπεν Ασπασία Τζαλαλή από το Τορόντο, ο Αποστόλης Κουτσούκος-Γκρόσσο από το Σικάγο, η Αλεξάνδρα Κατσαρού και ο Φώτης Τσίχλης από τη Νέα Υόρκη. Επισημαίνεται δε η προσφορά της Γραμματέα της Παμμεσσηνιακής Ομοσπονδίας Γεωργίας Χρέππα στην οργάνωση του σχολείου.

Επισημαίνεται πως για τη λειτουργία του σχολείου ήταν αναγκαία και η δωρεά που έγινε από συλλόγους, πρόσωπα και οργανισμούς, από το Μόντρεαλ, τη Νέα Υόρκη, το Τορόντο, το Σικάγο, το Σαν Φρανσίσκο και το Ντιτρόιτ, ενώ γενικότερα σημαντική ήταν η συμβολή αρκετών προσώπων και φορέων.

Η Παμεσσηνιακή Ομοσπονδία Αμερικής και Καναδά σημειώνει στην ανακοίνωση πως είναι αποφασισμένη να συνεχίσει το πρόγραμμα, αλλά χρειάζεται την αγαστή συνεργασία όλων των φορέων.