Κυριακή, 09 Σεπτεμβρίου 2018 08:29

Εκδήλωση της Ελληνικής Ομάδας Διάσωση στο λιμάνι

 

«Πάρε Θέση» ονομάζεται η δράση του Τμήματος Υγρού Στοιχείου της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης (ΕΟΔ) που θα πραγματοποιηθεί στο λιμάνι της Καλαμάτας, στο ύψος του Πανελληνίου, από τη Δευτέρα 10 έως και την Κυριακή 16 του μήνα.

Η δράση περιλαμβάνει καταρχάς μια δωρεάν εκπαιδευτική βόλτα με το διασωστικό σκάφος της ΕΟΔ Μεσσηνίας “Νορβηγία 1”. Στην εκπαιδευτική αυτή βόλτα στον Μεσσηνιακό Κόλπο (Δευτέρα - Παρασκευή: 5.30 - 8.30 μ.μ., Σάββατο και Κυριακή: 10 π.μ. - 2 μ.μ. και 5.30 - 8.30 μ.μ.) μπορούν να πάρουν μέρος όλοι και να ενημερωθούν από τους διασώστες της ΕΟΔ του παραρτήματος Μεσσηνίας για τους τρόπους προστασίας όσων επιβαίνουν σε πλωτά μέσα, αλλά και τους τρόπους διάσωσης σε περίπτωση ναυαγίου.

Επίσης, στο πλακόστρωτο του λιμανιού θα υπάρχει ένα μικρό stand, στο οποίο εθελοντές της ομάδας θα ενημερώνουν τους περαστικούς.

Επισημαίνεται ότι δεν θα υπάρχει αντίτιμο για τη συμμετοχή του κόσμου.

 

ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ

Σκοπός της δράσης «Πάρε Θέση» είναι η μετάδοση στον πολίτη γνώσεων στο θέμα της αυτοπροστασίας στο υγρό στοιχείο, και ειδικότερα στη θάλασσα. Επίσης, η παρουσίαση της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και του έργου που επιτελεί, προκειμένου οι πολίτες να γνωρίσουν καλύτερα και να βοηθήσουν το έργο της ομάδας με κάθε τρόπο - και κυρίως με την ένταξή τους σε αυτή ως μέλη της. 

• Για δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν την ειδική φόρμα στο: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfSN3yaHv8CbCMBM1UUA7T6-5AWx6op9CB3QuSAxQ2lVpjuSA/viewform