Κυριακή, 09 Σεπτεμβρίου 2018 17:06

Διαμαρτυρία για το 2ο Δημοτικό Γαργαλιάνων

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Διαμαρτυρία για το 2ο Δημοτικό Γαργαλιάνων

Για την κατάσταση στο σχολείο διαμαρτύρεται ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Γαργαλιάνων, λίγες ημέρες πριν χτυπήσει και πάλι το κουδούνι. Απαιτούν, όπως τονίζουν, ένα ασφαλές σχολείο - υπογραμμίζοντας πως παρά τις υποσχέσεις του δημάρχου, του αντιδημάρχου και του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου δεν έχει γίνει τίποτα. Είναι κάτι που το ζητάνε 10 χρόνια τώρα, όπως αναφέρουν, και παρά τις έντονες πιέσεις τους δεν έχει γίνει κάτι.

Αναλυτικά στην επιστολή διαμαρτυρίας τους οι γονείς σημειώνουν:

«Με την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς νιώθουμε μεγάλη αγανάκτηση με την αδιαφορία του δήμου μιας που βρισκόμαστε και πάλι, δυστυχώς, στην ίδια δυσάρεστη θέση να διεκδικούμε τα αυτονόητα για τα παιδιά μας. Να προσπαθούμε να τους εξασφαλίσουμε τα δικαιώματά τους, όπως τη σωματική τους ακεραιότητα και την υγιεινή τους κατά την παραμονή τους στο 2ο Δημοτικό. 

Τα τελευταία 10 χρόνια (και από τα προηγούμενα ΔΣ του Συλλόγου Γονέων) γίνονται προσπάθειες για την ανακαίνιση όχι μόνο του προαυλίου αλλά και του ίδιου του κτηρίου, γενικότερα. Με τη λήξη κάθε σχολικής χρονιάς, μάλιστα, ελπίζουμε ότι την επόμενη θα γίνει αγιασμός στο νέο προαύλιο, ότι το κτήριο θα έχει ανακαινιστεί και θα έχουν, φυσικά, επισκευαστεί όλα τα κτηριακά προβλήματα που έχουν εμφανιστεί εξωτερικά και εσωτερικά (υαλότουβλα, τουαλέτες, αντικατάσταση παραθύρων, υγρασίες, μόνωση στην ταράτσα) μια που για χρόνια (από τη δεκαετία του ’80) το συγκεκριμένο κτήριο είναι παρατημένο στο… έλεος του Θεού. Ακόμα περιμένουμε το θαύμα Του!

Την προηγούμενη σχολική χρονιά, το ΔΣ του Συλλόγου μας ενδιαφέρθηκε ιδιαίτερα  για το θέμα του προαυλίου, μια που με τις βροχοπτώσεις το προαύλιο συνέχιζε να πλημμυρίζει, με αποτέλεσμα να είναι δύσκολη η πρόσβαση των μαθητών σ’ αυτό. Υστερα μάλιστα και από την πτώση τσιμεντένιων κομματιών που αποκολλήθηκαν από την οροφή και τα σενάζια, ενδιαφερθήκαμε επίσης και για την συνολική επισκευή - συντήρηση του κτιηρίου. Γι' αυτόν το λόγο, αποστείλαμε επιστολές ανησυχίας προς το δήμο και τις αρμόδιες υπηρεσίες του και προς κάθε άλλο υπεύθυνο (πρ. Σχ. Επιτροπής, αντιδήμαρχο Παιδείας, διευθυντή Εκπαίδευσης κ.ά.). Πραγματοποιήθηκαν δε και συναντήσεις με τον αντιδήμαρχο Τεχνικής Υπηρεσίας, τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου  και φυσικά τον δήμαρχο και βεβαίως είχαν ενημερωθεί σχετικά όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. Σε όλες αυτές τις συναντήσεις είχαμε τη διαβεβαίωση ότι το προαύλιο "θα φτιαχτεί" άμεσα. (Αυτό το ακούμε τα τελευταία 10 χρόνια). Μάλιστα, στο 1ο Σχολικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στις 31-1-2018 στο συγκρότημα 2ου Δημοτικού - 1ου Νηπιαγωγείου Γαργαλιάνων, ο κ. Κατσούλας (αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας) ενώπιον εκπαιδευτικών και γονέων δεσμεύτηκε ότι το προαύλιο θα είναι έτοιμο για τον αγιασμό της φετινής σχολικής χρονιάς. Ο κ. δήμαρχος επίσης μας είχε πει ότι ο δήμος είχε στη διάθεσή του το ποσόν των 80.000 ευρώ από το συνολικό ποσόν των 120.000 ή 130.000 ευρώ (ποιος μπορεί να είναι σίγουρος;) που είχε εγκριθεί για το προαύλιο ύστερα από τη σχετική μελέτη και αναζητούσαν τα υπόλοιπα χρήματα. Ωστόσο δεν άφησε να εννοηθεί ότι το προαύλιο δεν θα είναι έτοιμο για την έναρξη της φετινής χρονιάς. Και τελικά πέρασε μια ολόκληρη χρονιά και το φετινό καλοκαίρι και δεν έχει γίνει τίποτα απολύτως.

Δεν είναι μόνο που ανησυχούμε για τη σωματική ακεραιότητα των παιδιών μας, εν έτει 2018, είναι που νιώθουμε και εκτεθειμένοι απέναντί τους, μια που χρόνια τώρα μας βλέπουν να προσπαθούμε για τα αυτονόητα δικαιώματά τους, χωρίς όμως να πετυχαίνουμε τίποτα. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να θυσιάσουμε τα παιδιά μας (κάποιοι τα μοναχοπαίδια τους) για κανένα λόγο.

Απαιτούμε ένα ασφαλές σχολείο για τα παιδιά μας.

Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να μας στηρίξουν σε κάθε δράση διαμαρτυρίας που θα ακολουθήσει».

 

Κ.Μπ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER