Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2018 16:13

Δράσεις και παραστάσεις της Πειραματικής Σκηνής

 

Ξεκίνησαν με επιτυχία το προηγούμενο Σαββατοκύριακο οι συναντήσεις της θεατρικής ομάδας της Πειραματικής Σκηνής Καλαμάτας. Ηδη, μαζί με τα καινούργια παιδιά, έχουν πλαισιώσει την ομάδα πάνω από 35 έφηβοι.

Τα θεατρικά έργα που επιλέχθηκαν μαζί με τους νεαρούς συντελεστές και την επιτροπή ρεπερτορίου είναι: Το μουσικό παραμύθι «Η Αγέλαστη Πολιτεία και οι Καλικάντζαροι» του Χάρη και Πάνου Κατσιμίχα. Η παράσταση θα ανέβει κατά τις διακοπές των Χριστουγέννων. Οσο για το ερχόμενο καλοκαίρι, η ομάδα βρίσκεται σε επαφή με τον Ευγένιο Τριβιζά, με το αίτημα να ζωντανέψει το έργο του «Το Ονειρο του Σκιάχτρου». Οι παραστάσεις αυτές θα ανέβουν σε σκηνοθεσία Δέσποινας Δρεπανιά.

Εξάλλου συνεχίζονται καθημερινά οι εγγραφές, κάθε απόγευμα 6-8 μ.μ. εκτός Σαββατοκύριακου, στα τμήματα θεατρικού παιχνιδιού για παιδιά 4-12 χρόνων. Τα μαθήματα θα αρχίσουν στις 5-6 Οκτωβρίου.

Τις ερχόμενες μέρες θα ξεκινήσουν και τα εικαστικά εργαστήρια ενηλίκων (πρωινά ή απογευματινά). Το πρώτο θα έχει θέμα «Κατασκευή θεατρικής ή διακοσμητικής μάσκας».

Εν τω μεταξύ, συνεχίζεται στην Πειραματική (κατά τις ώρες εγγραφών) η πώληση λαχνών για τη λαχειοφόρο αλληλεγγύης προς τα παιδιά από τις πυρόπληκτες περιοχές στο Μάτι Αττικής. Λαχνοί πωλούνται επίσης στα βιβλιοπωλεία «Ανάγνωση» και «Book Mark», στο καφέ «Στο Κύμα» και στο κατάστημα «Γκόνος». Η κλήρωση θα γίνει το πρώτο δεκαπενθήμερο Οκτωβρίου. Η Πειραματική περιμένει τον κατάλογο των παιδιών (με ηλικίες, ενδιαφέροντα και φύλο) από το Λύρειο Παιδικό ίδρυμα, για να τους αγοράσει τα κατάλληλα και αναγκαία είδη.

Περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις της Πειραματικής Σκηνής μπορεί να ζητεί κανείς στα τηλέφωνα: 27210 21653, 6977-437279, 6971-540945. Διεύθυνση: Ευρυπίδου 2, Καλαμάτα.

www.peiramatikiskinikalamatas.com