Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2018 19:22

Συνεχίζουν οι επιτροπές αγώνα της Καλλιρρόης

Ενωμένες στον αγώνα κατά της κατασκευής και λειτουργίας του εργοστασίου διαχείρισης των απορριμμάτων στην Καλλιρρόη παραμένουν οι επιτροπές αγώνα της περιοχής της Ανω Μεσσηνίας.

Σε συνάντηση στην Καλλιρρόη, την περασμένη Τρίτη, η Συντονιστική Επιτροπή των συλλόγων των χωριών του Δήμου Οιχαλίας, η Επιτροπή Αγώνα των κατοίκων της Καλλιρρόης και των όμορων χωριών και η Σουηδική Κοινότητα Ελαιώνα της Καλλιρρόης επικαιροποίησαν τις αποφάσεις τους κατά του εργοστασίου.

Μεταξύ άλλων, σημειώνουν ότι “βιάζονται κάποιοι και στη βιασύνη τους επάνω κάνουν ατοπήματα. Και ένα βασικό ατόπημα είναι ότι αγνοούν την ύπαρξη εκκρεμοδικιών (εκκρεμούν συζητήσεις και κατ’ αντιστοιχία αποφάσεις σε κατατεθείσες προσφυγές στα αρμόδια δικαστήρια”. Τονίζουν πως “η τοπική κοινωνία θα εξαντλήσει κάθε νόμιμο μέσο τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδος για να αποτρέψει την κατασκευή του σκουπιδοεργοστασίου στη συγκεκριμένη περιοχή, γιατί σε περίπτωση που αυτό γίνει, θα αποτελέσει την ταφόπλακα της υγείας και της οικονομίας των κατοίκων ολόκληρης της περιοχής της Ανω Μεσσηνίας”.

Και αφού δηλώνουν ότι παραμένουν ενωμένοι στον αγώνα “για να μην γίνει σκουπιδότοπος η Καλλιρρόη και γενικά όλη η περιοχή της Ανω Μεσσηνίας”, επισημαίνουν: “Δεν θα επιτρέψουμε τη μετατροπή της εύφορης γης μας σε σκουπιδότοπο. Δεν θα μας διώξουν από τον τόπο μας”.